Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18935419 www.bgdnes.bg

Томаш: Не искам да гледам класирането

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш не иска да гледа класирането в Първа лига, където неговият отбор е едва на 13-то място. Наставникът на "червените" говори преди мача с "Берое" в събота в Благоевград. Новият наставник вече взе първа победа начело на отбора - 3:0 в гостуването на "Локомотив" (Сф).

"Ние сме още в началото - казва Томаш. - Не може една победа да вкара някакъв план в нас. За нас шампионатът започна от мача с "Локомотив". Предстои ни много, много работа от мен, екипа ми и футболистите. Не мога да кажа, че има някакво приповдигнато настроение. Докато ЦСКА не е там, където трябва да бъде, не искам и няма да гледам класирането. 

Реклама

Не може да залагаш само на психологически трикове без да проиграваш нещата на терен. Когато футболистите повярват в себе си и в екипа, който работи с тях, когато ги накараш да направят нещо и те го направят на терена и добият нужното самочувствие, тогава може да кажем, че си вършим работата, както трябва. Играчите трябва да знаят във всеки един момент на терена какво правим, когато сме без топка, и когато сме с топка.

Аз си върша работата, а тя е такава, че трябва да взимам решения. Научил съм се, че е по-добре да вземеш грешно решение, отколкото да не вземем никакво. Няма човек, който ръководи хора, и да не взима решения. Ще разбереш дали е правилно, или грешно, след като си го взел. Никой в този живот не е разбрал дали е прав, преди да направи нещо. Всеки един футболист трябва да бъде готов да се жертва в името на отбора.

Винаги има някакви въпроси които са ми в главата. Аз съм много взискателен човек, но винаги съм уверен в това, което правя."

Четете още

Официално: ЦСКА започва строежа на новата “Армия”

Официално: ЦСКА започва строежа на новата “Армия”

Томаш стяга българите в ЦСКА

Томаш стяга българите в ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама