Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18917749 www.bgdnes.bg

Томаш стяга българите в ЦСКА

Треньорът на ЦСКА-София Александър Томаш юрка извънредно българите в отбора. При победата над "Локомотив" (Сф) "червените" започнаха без нито един нашенец в стартовия състав, за което има обективни причини. Защитникът Християн Петров загуби мястото си в състава, след като допусна няколко фатални грешки от началото на сезона и формата му спадна драстично. Станислав Шопов също не е в добро състояние, а Иван Турицов бе капитан в мача срещу "Ботев", но разочарова и седна на пейката срещу "Локо".

Томаш опитва да вкара максимално бързо българите във форма, заради което понякога се налага те да тренират допълнително. Треньорът разговаря индивидуално с всеки един от тях и опитва да ги мотивира да се борят още по-здраво, за да заслужат мястото си в отбора. Настоящата ситуация не е приятна и за националния вратар Иван Дюлгеров. Той започна сезона като титуляр заради наказание на Густаво Бусато, но бразилецът бързо го измести след завръщането. Бусато е един от най-добрите в отбора в момента и неслучайно получи капитанската лента на мача в "Надежда". Той е и любимец на публиката и на този етап не дава никакви шансове на Дюлгеров за титулярно място.

Реклама

Голямо старание засега показва новото попълнение Илиан Илиев-младши, който се включи сполучливо през второто полувреме срещу "Локомотив". Илиев направи добро впечатление още при първата си тренировка с "червените". Тогава халфът се преоблече в колата си, за да може максимално бързо да излезе на игрището. Въпреки позитивите синът на националния селекционер Илиан Илиев все още не е в оптимална форма, тъй като пристигна късно в отбора и не бе играл в официален мач от миналия сезон.

Останалите българи в отбора са юноши на клуба и много трудно могат да пробият в титулярния състав. Очаква се те да получават шансове срещу по-слабите отбори за Купата и минути във вече решени срещи от първенството.

Срещу "Берое" в събота "червените" най-вероятно отново ще са без нито един българин в титулярния състав.

Треньорът: Подчинете егото си на отбора

От ЦСКА-София показаха част от надъхващата реч на Александър Томаш преди победата над "Локомотив". Треньорът говори на български в съблекалнята, а думите му се превеждат на английски за чужденците. 

"Ще страдаме, ще имаме тежки моменти, но тогава колегата ще ви помогне - обръща се Томаш към отбора на висок тон. - Аз ще съм готов да помогна на колегата. Всеки един да подчини себе си, собственото его в името на това семейство. Да покажем, че и тук има семейство, че и тук има футболисти, които са готови да им дадат тази надежда на публиката."

Четете още

Агитки на "Левски" и ЦСКА-София се млатят в столичен мол

Агитки на "Левски" и ЦСКА-София се млатят в столичен мол

ЦСКА на Томаш започва да гази - 3:0 над "Локо" (Сф) в "Надежда"

ЦСКА на Томаш започва да гази - 3:0 над "Локо" (Сф) в "Надежда"

Реклама
Реклама
Реклама