Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/16899050 www.bgdnes.bg

НАГЛОСТ! Боби М. крие наследника си в БФС

Михайлов започва тайни сондажи за конгреса през март

Борислав Михайлов няма никакво намерение да даде без бой властта в БФС и провежда тайни сондажи за начините да остане на власт и след изборния конгрес на 15 март.

Тази версия се счита за повече от сигурна във футболните среди, като остава единствено да се разбере каква тактика ще избере Боби М. Според източници на "България Днес" първият вариант е да бъде издигнат кандидат за президент на БФС, който ще се ползва с цялата подкрепа на Михайлов. Избраният за наследник ще получи гласовете на всички клубове, които са верни на Боби и се ползват от неговото благоволение през годините. Кой ще се наеме да участва в тази схема, не е ясно. Споменават се имената на бившия спортен министър Красен Кралев и на работещия в БФС Христо Запрянов, но на този етап не се знае дали някой от двамата ще приеме. Нито дали ще се съгласи на сделка с Михайлов.

Реклама

В момента Димитър Бербатов изглежда като най-сериозния кандидат за президент на БФС, а бившият нападател е в открита война срещу сегашното ръководство. 

Според информацията на "България Днес" Боби М. засега опипва почвата и провежда тайни сондажи. За това, че подготвя свой наследник във федерацията, бившият вратар призна в свое изказване още през есента на миналата година. "Ако има нов конгрес, по-скоро не бих се кандидатирал. В момента си подготвям заместник." Това са думи на Михайлов няколко дни преди протеста на 16 ноември 2023 г., който доведе до неговата оставка.

Вторият вариант Боби М. да запази позициите си в БФС е да бъдат атакувани решенията на изборния конгрес пред съда. Влизането в спирала от дела, контрадела и обжалвания може да остави Михайлов на власт за още неопределено време. Как ще продължи тактическата битка преди конгреса - предстои да разберем.

Четете още

Националите по футбол стават опитни зайци БЕЗПЛАТНО

Националите по футбол стават опитни зайци БЕЗПЛАТНО

Драма безкрай: Боби М. съди Търговския регистър

Драма безкрай: Боби М. съди Търговския регистър

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама