Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/15283480 www.bgdnes.bg

Героят на "Левски" Фадига играл за безработните допреди един месец

От отбора на безработните футболисти във Франция до гола на кариерата в разстояние на около месец. Този път измина халфът на "Левски" Хасими Фадига.

Полузащитникът прати в еуфория "сините" фенове с феноменално изпълнение в 95-ата минута на мача с "Айнтрахт". Влезлият като резерва французин се разписа за 1:1 във вратата на смаяния Кевин Трап.

Реклама

Фадига подписа с "Левски" в средата на юли. Преди това той поддържал форма с отбора на безработните, формиран от синдиката на футболистите във Франция. Дори играл в контроли срещу "Сент Етиен" и "Анси".

"В Льо Ман често идваха хора от синдикатите, които водеха момчетата, чиито договори изтичат - сподели Фадига пред ouest-france.fr. - В един момент и аз се оказах сред тях. Обясниха ми как да действам. И реших да се запиша в този отбор. Все пак е по-добре да тренираш с голяма група, а не сам. Имаш и възможността да играеш и в контроли."

След пристигането си в "Левски" халфът е предимно резерва. Срещу "Айнтрахт" се появи на терена в 87-ата минута. Осем минути по-късно взриви препълнения Национален стадион с гола си. Фадига заяви, че това е най-важното попълнение в кариерата му.

"Беше много емоционален момент за мен и за отбора - сподели французинът. - Голямо удоволствие беше. Вкарах в последния момент, когато изоставахме в резултата. А влязох като резерва десетина минути преди това. Това бе първият ми гол за "Левски" и се радвам, че дойде в такъв момент. Не съм мислил, преди да стрелям в последната минута. Знаех, че не ни остава много време и трябваше да опитаме. В един момент просто усетих, че има коридор пред мен и шутирах. Получи се много добре. Това беше най-важният гол в цялата ми кариера. Може би ще е още по-трудно в Германия, но ще направим всичко, на което сме способни, за да се класираме." 

Вратарят на "Айнтрахт" и националния отбор на Германия Кевин Трап призна, че "Левски" е надиграл "орлите".

"Ако трябва да бъдем честни, "Левски" направи повече на терена - призна Трап пред RTL+. - Започнахме страхотно мача в тази гореща обстановка, като поведохме рано. През първата част създавахме по-лесно ситуации и имахме шансовете си, не знам защо не ги реализирахме."

Според него попадението на Фадига е било страхотно, но не липсвал и късмет.

"Едва ли ще вкара отново такъв гол", обяви Трап.

Четете още

Зов за помощ! Левскари събират пари за оцеляло момче от зверска катастрофа

Зов за помощ! Левскари събират пари за оцеляло момче от зверска катастрофа

ВЕЛИКА ВЕЧЕР! "Левски" остава непобеден в Европа

ВЕЛИКА ВЕЧЕР! "Левски" остава непобеден в Европа

Реклама
Реклама
Реклама