Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18307584 www.bgdnes.bg

Бледа Англия победи трудно смела Словакия

Словакия бе на секунди от най-голямата сензация на Евро 2024. Футболистите на Франческо Калцона водеха с 1:0 на най-скъпия тим шампионата Англия с 1:0 до 95-ата минута.

"Трите лъва" отново не впечатлиха с изявите си. През голяма част от мача играта им бе скучна и безрезултатна. Все пак фантастичен гол на Джуд Белингам в 95-ата и втори в началото на продълженията на Хари Кейн ги пратиха на 1/4-финал. Там съперник на Англия ще е Швейцария. 

Реклама

"Трите лъва" имаха преимущество в първите минути, но не успя да създаде стопроцентово положение. Словакия шокира Англия в 25-ата минута. Своят трети гол на Евро 2024 вкара Иван Шранц, след като бе изведен в наказателното поле от Давид Стрелец. Скоро след това се чуха първите освирквания към Гарет Саутгейт от част от английските фенове.

Станалият баща преди дни Фил Фодън вкара за Англия в 51-ата минута, но голът му бе отменен заради засада на звездата на „Манчестър Сити". В 81-ата минута Деклан Райс удари греда, а в добавката Хари Кейн не успя да уцели вратата.

В последната минута на даденото от рефера 6-минутно продължение Джуд Белингам спаси Англия с изравнителен гол. Звездата на "Реал" (Мадрид) се разписа с уникално изпълнение на задна ножица. Така прати мача в продължения. 

Интересен факт е, че шест от последните девет мача на елиминациите на европейско първенство за Англия изискваха продължения, като пет се стигна до дузпи.

Още след старта на първото продължение "трите лъва" нанесоха своя решителен удар. След центриране Айвън Тони с глава продължи към Хари Кейн. Капитанът на Англия не сбърка на празна врата - 2:1. 

В последната минута на първото продължение Пекарик от два метра прати топката над вратата. 

Четете още

Швейцария детронира европейския шампион!

Швейцария детронира европейския шампион!

Пак слаба Англия, но "Трите лъва" се класираха напред

Пак слаба Англия, но "Трите лъва" се класираха напред

Реклама
Реклама
Реклама