Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18269772 www.bgdnes.bg

Австрия сензационно първи в група "D"

Елица Младенов, наш човек в Берлин

Австрия победи Нидерландия с 3:2 в зрелищен мач. Така тимът на Ралф Рангник сътвори голямата сензация в група "D", завършвайки на първо място пред Франция и отбора на Роналд Куман.

На осминафиналите Австрия ще срещне втория от групата на Португалия, Чехия, Грузия и Турция.  

Реклама

Австрия започна мача със самочувствие и поведе в резултата още в 6-ата минута. Бранителят на Нидерландия Дониел Мален засече неспасяемо топката си в собствената врата след остро центриране отляво на Александър Прас. До края на полувремето и двата отбора имаха положения, но не успяха да се възползват от тях.

Oще с първата си атака за второто полувреме Нидерландия направи 1:1. Точен беше Коди Гакпо, който бе изведен в наказателното поле и след финт прати топката в левия долен ъгъл на Патрик Пенц. В 59-ата минута Австрия отново излезе напред в резултата. След центриране отляво Романо Шмид стреля с глава, топката се удари в крака на защитник и влетя в мрежата за 2:1.

В 78-ата минута Менфис Депай изравни за 2:2. Голът първоначално е отменен заради игра с ръка на нападателя, но след преглеждане с ВАР бе признат за редовен. Радостта на нидерлендците бе кратка.

В 80-ата минута Марсел Забицер бе изведен отляво и със хубав удар от малък ъгъл изведе Австрия напред за трети път. В следващата минута ново попадение на тима на Ралф Рагник бе отменен заради засада на Баумгартнер

Четете още

Оранжево нашествие в Берлин, вълната превзе улиците (видео)

Оранжево нашествие в Берлин, вълната превзе улиците (видео)

Фен плати 60 евро, за да гледа стълб на "Олимпиащадион"

Фен плати 60 евро, за да гледа стълб на "Олимпиащадион"

Реклама
Реклама