Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18259111 www.bgdnes.bg

Варга е с потрошена скула след кошмарния сблъсък

*Животът на унгареца е вън от опасност

*Нападателят претърпя операция и няма да играе повече на Евро 2024

Футболният свят си отдъхна, животът на унгареца Барнабаш Варга е вън от опасност! Нападателят на "маджарите" изпадна в шок и безсъзнание след сблъсък с вратаря на Шотландия Ангъс Гън, но за щастие, се размина с най-лошото. В 77-ата минута на мача Гън удари неволно Варга в битка за центрирана топка, като нападателят падна безжизнен на терена, а медицинският щаб скри ужасяващата гледка с одеяла. В същото време част от играчите се разплакаха, включително и капитанът Доминик Собослай. В крайна сметка след прекъсването мачът бе доигран, а Унгария спечели драматично с гол на Кевин Чобот в 10-ата минута на продължението на мача. Това се превърна в най-късното попадение, отбелязано в редовното време на мач от европейските първенства.

Футболистите на Унгария посветиха победата на Варга и облякоха фланелки на пострадалия си съотборник. Минути след края на мача дойде и добрата новина, че той е в стабилно състояние и вече е контактен в болницата в Щутгарт. Нападателят е със счупена на няколко места скула и мозъчно сътресение. Унгарските медии предполагат, че вратът му също е пострадал, тъй като му бе поставена яка при изнасянето от терена. Варга претърпя операция и със сигурност повече няма да играе на Евро 2024. 

Реклама

От лагера на унгарците обвиниха лекарите, че са се забавили с реакцията си.

"Това, което чух от играчите, е, че Барнабас в този момент не е изглеждал в съзнание - коментира селекционерът Марко Роси. - Всички бяха наистина притеснени за състоянието му, а също и от факта, че лекарите пристигнаха малко късно, да кажем. Вероятно не са осъзнавали, че това е опасна ситуация. За щастие, сега можем да кажем, че Барнабас не е изложен на никакъв риск. Най-вероятно в следващите часове ще бъде опериран, тъй като е получил фрактура. Най-важното е, че е здрав. Със сигурност, ако преминем в следващата фаза, той вече няма да бъде част от отбора."

"Това беше ужасен момент - каза играчът на мача Роланд Салай - Борихме се за него в оставащите минути. Посвещаваме победата на Барнабаш."

Вратарят на Шотландия Ангъс Гън не помни ясно сблъсъка си с Варга. "Беше малко замъглено и болезнено, наистина не мога да си спомня твърде много от това", коментира стражът.

Ситуацията с Варга напомни на тази с Кристиан Ериксен на миналото европейско. Тогава датчанинът колабира и буквално се размина на косъм със смъртта. Сега Ериксен отново е в игра и дори отбеляза гол при равенството 1:1 със Словения.

Четете още

УЖАСЕН ИНЦИДЕНТ! Нападател на Унгария загуби съзнание срещу Шотландия, изнесоха го на носилка

УЖАСЕН ИНЦИДЕНТ! Нападател на Унгария загуби съзнание срещу Шотландия, изнесоха го на носилка

Гаджето на Нагелсман си строши носа

Гаджето на Нагелсман си строши носа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама