Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18199664 www.bgdnes.bg

Скандал разтресе Сърбия

Душан Тадич сътвори скандал в Сърбия след загубата от Англия (0:1) на старта на Евро 2024. Опитният футболист изненадващо не попадна сред титулярите на Драган Стойкович. Той влезе като резерва в 61-ата минута на мястото на Александър Митрович.

Говорейки пред сръбските медии след края на мача, нападателят скочи на селекционера. Тадич обяви, че е най-добрият играч на тима и трябва да играе 90 минути.

Реклама

"Аз съм лидер и капитан на този отбор. Говорих с треньора. Аз съм най-добрият играч в този отбор, трябваше да играя 90 минути. Щеше да е различно, ако бях на терена от самото начало, но уважавам решението на треньора. Ако той иска Душан Тадич да играе 30 минути, така да бъде", ядосано заяви той.

Стойкович бе засипан с въпроси по тази тема на пресконференцията.

"Защо не беше в титулярния състав? Беше тактически избор. Да внесем свежест и да имаме опция да променим хода на играта в последните минути", обясни селекционерът, който не остана никак доволен от коментарите на Тадич пред медиите.

В същото време стана ясно, че синът на президента на Сърбия Александър Вучич - Данило, е замесен в жестоките сблъсъци между фенове в Гелзенкирхен. Негови сънародници се млатиха с албанци преди мача с Англия. На видеа от мелето се вижда как наследникът на държавния глава се включва в боя. В началото охраната му се опитва да го спре. Това се оказва неуспешно и Данило се впуска в боя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама