Божинов на прасенце след тренировка
Валери Божинов отивал да хапва печено прасенце след всяка тренировка на "Партизан", докато игра в Сърбия.
"Преди да отида в Сърбия, не ядях много свинско, но там в един момент бях 80 кг., а по едно време станах 90 - разкри бившия национал пред "Кулинарната офанзива" на Спортал, посветена на Евро 2024. - Всеки път след тренировка вечерно време отивах на печено прасе. Комбинирах го с печени картофи, а хлябът, айварът, лютеницата... много вкусно. От тогава започнах да ям много свинско. Аз играх две години в Англия. Уникални! Играх за "Манчестър Сити". Но Сърбия ми е на сърце, сантиментално усещане. Това израстване, което прави Сърбия като нация, като държава и най-вече като футбол", допълни той.
Божинов разкри кулинарните си предпочитания преди мачовете от в група "С", където са Англия, Дания, Сърбия и Словения.