Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/8526838 www.bgdnes.bg

Сблъсък на технотитаните: Зукърбърг хвали мерките, Мъск: Фашизъм

Технотитаните от Силициевата долина влязоха в задочен сблъсък с противоположни мнения за ограниченията, предназначени да забавят разпространението на новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

Основателят и главен изпълнителен директор на “Фейсбук” Марк Зукърбърг заяви, че одобрява мерките, докато неговият колега начело на Tesla Илон Мъск осъди ситуацията на блокиране като антидемократична.

Реклама

Милиардерът, който често избухва и отправя откровени коментари в туитър, написа в коментар: “Това е фашизъм, хората да не могат да напуснат домовете си. Върнете на хората проклетата им свобода”.

Междувременно в САЩ жертвите са вече 60 207, поръчали са още 100 000 погребални чувала. Ужас се разигра в Бруклин, където властите откриха телата на 100 души в ремаркетата на два хладилни камиона, оставени пред погребален дом. В полицията бил подаден сигнал за непоносима миризма, идваща от камионите, и капеща кръв под ремаркетата. Открити били по 50 тела във всяко от тях.

От управата на нюйоркския квартал изпратили подходящо оборудване на погребалния дом, в което да бъдат преместени и съхранени труповете. Собственикът на погребалната агенция обяснил, че фризерът му спрял да работи. Департаментът по здравеопазване в Ню Йорк разследва случая. Капацитетът на погребалния дом бил изчерпан заради многото починали от новия коронавирус.

В същото време в старчески дом в САЩ заразата уби 70 ветерани.

В Белия дом пък нищят дали СЗО и Китай не крият данни за коронавируса. Тръмп заяви: Китай опитва да ме провали на изборите. Пекин пък нахока САЩ, че е “нелепо” търсенето на отговорност и компенсации от него за COVID-19.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама