Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/8526798 www.bgdnes.bg

Коронаривусът по света: Руският премиер заразен с COVID-19

- Руският премиер Михаил Мишустин информирал президента Путин, че се е заразил с коронавируса. Първият му заместник Андрей Белоусов ще го замества, съобщи сайтът “Спутник”. Крайното решение за икономическа помощ на руските граждани обаче щяло да бъде взето с министър-председателя.

- Шведската активистка Грета Тунберг започва борба и срещу пандемията. За да защити децата от новия коронавирус, тя предложи на УНИЦЕФ дарение от 100 000 долара. В края на март Грета съобщи, че вероятно е заразена с вируса, тъй като е усетила редица симптоми.

Реклама

- Сърбите протестираха с тигани срещу строгите мерки в страната. Правителството наложи забрана за движение от 18 ч на 30 април до 5 ч на 4 май. Гражданите над 65 г. могат да излизат на едночасова разходка между 18 ч и 1 ч след полунощ най-много до 600 м от жилището.

- Скочиха случаите на COVID-19 в Босна и Херцеговина след разхлабване на мерките. За 24 часа са регистрирани цели 93 нови случая на заразени и 2 смъртни случая,

- Над 40 са заразени с К-19 на погребение в Турция. Страната ще приключи учебната година дистанционно, никой няма да повтаря.

- Жителите на Мадрид гледат филми от балконите си. Общината докара грамадни екрани, за да осигури мобилно кино.

- 1,6 млрд. души в света ще бъдат лишени от средства заради продължаващата изолация, обяви Международната организация на труда.

Реклама
Реклама
Реклама