Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/8498354 www.bgdnes.bg

Момче с парализа е в топформа вкъщи

Нито болестта, нито карантината са оправдание за Панайот Чанков от Сливен.
27-годишното момче е с церебрална парализа, но е в топформа и всеки ден тренира в домашния условия. Така е преустроил стаята си, че да има възможност да прави упражнения, вместо само да лежи и да мързелува.
"Както всички знаем, сега залите са временно затворени и някои хора тренират в домашни условия. Така правя и аз, както заснемам видеа и ги споделям с приятелите ми, за да могат и те да се упражняват. Последната ми тренировка беше за корем и е насочена изцяло върху долната му част. Прави се без почивка за около 12-15 минути", сподели амбициозният и положително настроен Панайот.
Младежът признава, че карантината не го плаши, защото заради заболяването му се е налагало с месеци да стои затворен в дома си. "Поради здравословни причини, свързани с заболяването ми, се е налагало да стоя вкъщи по 2-3 месеца. Но след лошите неща идват и добрите. Ценете здравето си, обичайте се и не забравяйте, че здравето е най-ценно. Не го похабявайте!", добави борбеното момче.
Панайот е една от големите надежди на България в състезанията по канадска борба. Впечатляващото при него е, че той участва в дуели с напълно здрави мъже, но успява да ги пребори. В края на миналата година той стана десети на световното по канадска борба, което се проведе в Румъния. Успеха си той постига с лявата ръка, като останалите състезатели са силно впечатлени от борбеността му.
Преди коронавирусът да ни атакува, Панайот всеки ден е в залата и тренира, като се изявява в няколко спорта. Има участие на световно по street workout, т.нар. набиране на улични лостове, както и е носител на втори дан по карате киокушинкай, като е първият човек с увреждания в света, който достига до този ранг в бойния спорт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама