Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/8478790 www.bgdnes.bg

Българка пее народни песни за съседите в Лондон

Българка пее народни песни на съседите си в Лондон в знак на съпричастност и успокоение в тежките времена на пандемия, видя "България днес".
Преслава Фентам-Флетчер живее в английската столица от много години, където е омъжена за чужденец и има две деца.
Преди дни българката сподели затрогващо видео в мрежата, как изпълнява две народни песни на своите съседи. Семейството на българката живее в квартал "Шордич", който е горд притежател на първия театър, където са се играли пиесите на Шекспир. Това вдъхновява жителите на сградата, в който живее Преслава да рецитира и изпълнява пиеси, стихотворения, песни и скечове във вътрешния си двор, към който гледат повечето апартаменти. "Всички бяха толкова трогнати и усмихнати, когато запях. Повечето от тях за пръв път чуха нашия фолклор. Този дух на взаимопомощ и доброволчество е изключителен силен тук", споделя нашенката.
Тя и семейството й, както всички британци, са получили писмо от министър-председателят Борис Джонсън, в което той разяснява мерките на правителството в борбата с коронавируса и призовава нацията да остане по домовете си.


Българката е категорична, че британците ще се справят бързо, защото са горди със здравната си система, както и огромния брой на доброволци в болниците, наброяващи над 750 000 души.
Към днешна дата, Преслава работи в най-старата културна фондация в Англия - доброволческа организация "Пушкин Хаус", където е директор по развитието. Въпреки че е отдаден филантроп, тя успява да балансира работата си и отглеждането на двете си деца, които са тийнейджъри. Те имат стриктен дневен режим заради онлайн обучението им, който включва и медитация, която да им помогне да се справят с напрежението.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама