Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/8474711 www.bgdnes.bg

"Любовно писмо" на Лейди Гага и Бионсе за хората от "първата линия" в борбата с пандемията

Лейди Гага, Пол Макартни, Ролинг Стоунс и Бионсе поставиха началото на световно предаване с музика, комедия и лични истории, което Гага определи като "любовно писмо" до хората от "първата линия" в борбата с пандемията от коронавируса, съобщи Ройтерс.

Предаването е в чест на учителите, здравните работници, продавачите в магазините за хранителни стоки, доставчиците, пощенските работници и др.

Реклама

Двучасовото предаване "Един свят: Заедно вкъщи" беше излъчено по многобройни телевизионни канали в САЩ и други страни с участието на звезди на поп културата и с принос, заснет в домовете им, от Елтън Джон, Стиви Уондър, британската футболна звезда Дейвид Бекъм и бившите американски първи дами Мишел Обама и Лора Буш. В предаването се очаква да се появят и Опра Уинфри, Андреа Бочели, Селин Дион, Били Айлиш и още десетки други, предава БТА. 

"Аз съм много благодарна на работещите в здравните грижи, медицинските работници, всички работещи в магазините за хранителни стоки и доставките, пощенските работници, всички благотворителни организации, които работят толкова усилено", каза Лейди Гага. "Това е едно истинско любовно писмо до всички вас по целия свят и, надявам се, едно напомняне за добрината, която се проявява в момента", допълни тя.

Предаването водеха трима от най-популярните водещи на късни предавания в САЩ - Джими Кимъл, Стивън Колбърт и Джими Фалън. "Ние не искаме пари тази вечер", каза Колбърт.

Събитието е организирано от Световната здравна организация (СЗО) и благотворителната група "Глоубъл ситизън" (Global Citizen).

Предаването, което е най-голямото подобно събитие досега по време на пандемията, има за цел да насърчи филантропи и компании да дадат своя принос към фонда за солидарност на СЗО. Организаторите съобщиха, че корпоративни и други спонсори вече са предоставили около 150 милиона долара.

По-рано в събота поп, класически и рап музиканти от САЩ, Азия и Близкия изток участваха с изпълнения от домовете си в шестчасов стрийминг преди основното събитие. Сред тях бяха латино звездата Луис Фонси, ар енд би певицата Дженифър Хъдсън, американската футболистка Меган Рапино, хонконгският певец Ийсън Чан, индийският певец Вишал Мишра и музикантът от Обединените арабски емирства Хюсеин ал Джасми.

Реклама

Предаването включваше публикации в социалните мрежи, клипове, на които лекари и сестри са аплодирани от своите общности по целия свят, семейства, които се срещат през прозорците и жестове на доброта към изолираните и уязвимите.

Участващите знаменитости призоваха хората да останат у дома, да мият ръцете си редовно, да спазват социална дистанция и да оказват натиск върху политическите си лидери да въведат широкомащабно тестване за заболяването.

Реклама
Реклама
Реклама