Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/8461125 www.bgdnes.bg

Баба Аби хит в интернет

Наша баба дава онлайн съвети по време на пандемия.
78-годишната Аби предизвика истински фурор в интернет. Подобно на италианската баба Розета, Емилия Цанкова се включва с полезни съвети по време на карантина, видя "България Днес". Публикациите й в социалните мрежи докосват малки и големи и те не спират да я следват.
"Италия си има своята баба Рози, защо пък ние да нямаме нашата баба Аби? Доста неща знам и мога. Много ми се иска да ги предоставя на колкото се може повече хора", споделя възрастната жена.
Всеки ден от седмицата тя представя на аудиторията си различни забавления, с които да се разнообразяват у дома по време на наложената карантина.


Така например във вторник качва готварски рецепти. Не много, разбира се, за да има за целия карантинен период. Ако майки на малки деца й пишат с уточняващи въпроси, отговаря персонално в рамките на възможностите си. В сряда изпраща на порции неща за четене. Публикува свои собствени приказки, писани за внуците й, а и такива, писани за вече порасналите й деца. Четвъртък е ден за плетене. Баба Аби дава съвети не само как да се справим с куките, но и откъде да се снабдим с материали, без да се налага да пазаруваме, защото точно тези магазини по понятни причини са затворени и това е изключително разумно. Петък пък отговаря на всички любопитковци, които имат въпроси към нея.
"Правя го заради мен, за да имам уточнени задължения и дадено обещание, което се задължавам да изпълнявам. Нали разбирате, че това осмисля престоя ми у дома и донякъде от суета", допълва симпатичната пенсионерка.
Баба Аби е кукловод по професия и по душа. В началото на март тя се превръща в доброволен затворник на дома си. Само по този начин може да оцелее, тъй като има придружаващи заболявания. В епикризата й са записани - диабет от втори тип, високо кръвно налягане и начална бъбречна недостатъчност, които застрашават живота й извън четирите стена на нейния апартамент. Желаем й да е жива и здрава и да продължава да ни радва!

Всеки ден на сайта на "България Днес" ще качваме съвети от баба Аби, за да можете да се забавлявате и учите!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама