Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/9827431 www.bgdnes.bg

Българка направи покривало срещу мръсен въздух

Предпазва от бактерии на 99,5% 

Идеята на Маринела Станиславова се заражда, след като малкият й син се разболява заради прахта 

Покривало, което предпазва от бактерии и мръсен въздух, създаде българка!
Маринела Станиславова, която цял живот се занимава с финанси, а кариерата й преминава като брокер на "Уолстрийт", решава да се откаже от професията си, след като второто й дете Балтазар се разболява тежко вследствие на мръсния въздух в Сингапур.

Реклама


"Още на 40 дни трябваше да взема сина си на дълго пътуване до Ню Йорк. Тогава той се разболя тежко и трябваше да остане в болница за няколко дни и беше трудно за цялото семейство. Това беше моментът, в който се роди "Буба Рола" - покривало с филтрираща система, с което спокойно можем да преместим нашето бебе от едно място на друго, без да се притесняваме от замърсен въздух, вируси и бактерии", коментира пред "България Днес" Маринела. И добавя: "Запалих се по тази идея, изчетох много за замърсяването на въздуха и как влияе на здравето ни, тъй като междувременно и аз имах здравословни проблеми. Това е моментът, в който реших да напусна корпоративния свят и да стана предприемач. Съответно това беше нещо ново за мен и не осъзнавах какво е да работиш за себе си".


Прототипът на одеялото преминава през необходимите тестове, с които се доказва, че то предпазва на 99,5% от замърсяване и вируси.
Въпреки това към момента няма производство на иновативното предпазващо одеяло заради световната пандемия, която принуждава фабриката в Китай, с която работи българката, да затвори.
"След ситуацията с COVID всичко затвори и нямаше как да пътувам и да се срещна с нови партньори, с които бих могла да осъществя производството, и в момента нещата са на пауза. Трябват няколко месеца, за да разреша проблема", казва още нашенката, която към днешна дата живее в Кипър със семейството си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама