Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/19138842 www.bgdnes.bg

Баба стана бодибилдърка

Галина Продромова има 2 дъщери и 3 внучки 

Комплексирам мъжете с физиката си, казва 54-годишната поморийка

"Имам усещане, че много от мъжете се комплексират, като ме видят. Трудно е за тях, защото рядко се среща такава жена. Много от тях ми се възхищават, на някои не им допада визията, но тя е постигната с изключително много постоянство, воля и търпение".

Това споделя пред "България Днес" най-известната бодибилдърка в България Галина Продромова. Професионалната културистка от Поморие е майка на две дъщери и баба на три внучки, а популярността й в последните дни расте главоломно.

Реклама

"Тази известност е нещо ново и неочаквано за мен. За първи път от община Поморие ме потърсиха с идеята да публикуват мои снимки и да напишат информация за наградата от последното ми състезание. Така новината се разпространи много бързо", споделя Галина.

На 5 октомври в Пловдив се проведе Международно състезание по културизъм "Балкан Гран При". Продромова грабва среброто в категория "Женска физика".

"Със заслуженото си сребърно отличие Продромова доказва, че няма невъзможни неща и заема достойно място сред спортните посланици на активно Поморие. Поздравления!", написаха от община Поморие.

Всичко започва през 2015-а, когато Галина е на 45 и за първи път влиза във фитнеса, за да свали килограми и извае стройна фигура.

"С течение на времето дойде страстта към бодибилдинга и културизма. Търпение, време и постоянство трябваха. Мазнините се топяха, мускулите се оформяха и тренировките много ми допадаха. Влюбих се в желязото от пръв поглед. За мен това е много силно като емоция и до днес. Постепенно нагазих в дълбоките води", казва Галина.

Реклама

Храненето е по строг режим, изготвян от треньора й.

"Разковничето е в него. 60% е хранене, а 40% тренировки. Не се ли спазва, няма как да се постигнат резултати само с тренировки", категорична е бодибилдърката.

Режимите са различни според това дали се готви за състезание, както е в момента. Затова стриктно Галина спазва подготвителен режим, който включва 6 хранения на ден - в 8, 11, 14, 16, 19, 22 ч. и полунощ.

Закуската е от овесени ядки и 8-10 яйца (само две от които с белтък). Второто хранене е телешко месо с ориз, третото (предтренировъчо) представлява протеин на прах и сварен оризов грис.

След тренировка следват още три хранения. Четвъртото за деня е пилешко с картофи, петото отново телешко с ориз, а последното - пилешко месо със салата, овкусена със зехтин. Така във всичките шест хранения четири съдържат месо.

"От 9 години програмата ми е два тренировъчни и един почивен ден. Нито алкохол, нито цигари, а в заведения ходя изключително рядко само по поводи. Почивам си у дома и там ми е най-хубаво", казва поморийката.

Галина е била здравен инспектор в бившето ХЕИ в Бургас до 2006 г. След като напуска работа, създава частна консултантска фирма с колега, работеща в сферата на разкриване на хранителни обекти най-вече по морето.

Рано става майка - само на 20 години. Двете й дъщери Марина и Анна-Мария също раничко се задомяват и раждат общо три момичета - Дария, Карина и Марина. Така женското царство става пълно.

"Голямата ми внучка, която е на 10 години, се впечатлява от физиката ми. Идва с мен в залата и тренираме заедно. Казала ми е - бабо, много ми харесваш и искам да стана като теб. Другите внучки са още малки - на 2 и 5 години, и не осъзнават идеята за бодибилдинга", посочва Галина, която си позволява почивка от залата максимум до една седмица, и то след състезание.

Съпругът на Галина също й се радва и я подкрепя. А всички в семейството са свикнали с тежкия режим, тренировките и визията на бодибилдърката.

"Искам да се обърна към всички баби и да им кажа, че могат да се съвместяват нещата. Имам време за внуците, за работата, за спорта, за всичко. Когато човек има желание, има и начин. Искам да им кажа, че е хубаво да спортуват. На каквато и възраст да бъдат, нека се грижат за здравето и тялото си. Ще се почувстват много по-добре", завършва 54-годишната Галина, която е печелила един златен и два сребърни медала от състезания по културизъм.

Реклама
Реклама
Реклама