Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/19138701 www.bgdnes.bg

Николай изяде 5 от най-свирепите чушки в света

*Рекорд за под 2 минути! 

*Софиянецът един час дегустира най-екстремно лютите сортове без проблем 

Николай Филипов е абсолютният шампион в тежката категория по надяждане с люти чушки! Софиянецът изяде 5 от най-пиперливите плодове за по-малко от 2 минути.

Ники схруска като семки наредените пред него тринидад моруга скорпион в последния 10-и рунд от състезанието на "Чили Хилс" преди дни, с което вдигна публиката на крака и категорично извоюва победата си над последния останал смелчага Яни - шампион на Унгария.

Реклама

Екстремно лютата чушка не случайно си е извоювала призовото място в световен мащаб и малцина са тези, които могат да се справят с нея. Свирепият й вкус удря мигове след първата хапка и се натрупва в гъста, задушаваща лютивина в гърлото, която може буквално да затрудни говоренето.

"Николай изяде доста чушки. Той не само се справи с тези, които бяхме поставили пред него, но и в момента, в който му връчихме купата, която беше пълна с люти чушки, доброволно изяде още една, ей така, за публиката", не може да скрие възторга си пред "България Днес" организаторът на лютото надяждане Александър Кюркчиев.

Надпреварата протича в 10 рунда, като в нея взимат участие девет безстрашни състезатели. Сред тях има и една жена. Дарина никога не се е явявала на подобни прояви и успява да удържи фронта до 4-и кръг, с което прави силно впечатление. Лека-полека лютоядите започват да отпадат, докато накрая не остават Ники и Яни на масата.

"Рундовете бяха много интересни. Имахме с люти чушки, но и с люти сосове. След 5-ия кръг повечето отпаднаха, тъй като опитаха от един американски сос, който ги изпрати в съвсем друго измерение. Ефектът му се проявява след 5-10 мин. и наистина става нетърпимо люто", допълва Александър.

Организаторът подготвя над 2 килограма люти чушки, които набира лично от фермата, в която отглежда безброй сортове. Кюркчиев селектира едни от най-лютите плодове, сред които чушката хабанеро, която е 40 пъти по-силна от халапеньото, както и шотландската шапка, която ужасява стотици по целия свят с ефекта си.

Николай не се уплаши в нито един рунд и над един час се справяше отлично с пиперливите предизвикателства.

Четете още

Най-лютото място в Европа е в Долни Лозен

Най-лютото място в Европа е в Долни Лозен

РЕКОРД ЗА ГИНЕС! Фердун поглъща сто люти чушки за 3 минути

РЕКОРД ЗА ГИНЕС! Фердун поглъща сто люти чушки за 3 минути

Реклама
Реклама
Реклама