Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19101180 www.bgdnes.bg

Иван Лечев за фаталния инцидент с Маричков: Той получи нещо, защото падна без никакъв жест на самосъхранение

Иван Лечев е станал свидетел на фаталния инцидент, при който почина музикантът Кирил Маричков. Композиторът падна от сцена по време на подготовка за концерт за събор във врачанското село Селановци вчера.

"Просто падна от сцената. Ние всички си мислим, че получи нещо, защото начинът, по който падна, беше без никакъв жест на самосъхранение. Просто падна", споделя с голяма мъка Лечев в предаването "Тази събота" по Би Ти Ви.

Реклама

Музикантът е бил с Маричков по време на подготовката. Споделя, че го е видял да си говори с Дони и отишъл до колата си, за да си вземе нещо. Когато се е върнал, са му кaзали, че Маричков се е спънал в калъфите му за инструменти и е тръгнал към далечния край на сцената, незнайно защо.

"Не съм спал цяла нощ, да мисля какво е можело да направим. Всички бяхме наоколо, но никой от нас не беше достатъчно близо, за да може да го задържи. Падна буквално на лицето си, от метър и половина височина. Никой не би могъл да оцелее при такъв инцидент. Душата ми се къса. Аз го видях, когато вече лежеше на земята", разказва китаристът.

Той е дълбоко съкрушен от загубата и още не може да повярва какво се е случило. Фаталният инцидент се случва малко преди Маричков да навърши 80 години.

"Каза ми, че не трябва да рекламираме мощно неговия юбилей и не мога да понеса мисълта, че се оказа прав. Такава голяма празнина остава, че още не знам какво да кажа", споделя Лечев.

Четете още

Ето какво уби Кирил Маричков (ВИДЕО)

Ето какво уби Кирил Маричков (ВИДЕО)

Лили Иванова към Кирил Маричков: Почивай в мир, приятелю!

Лили Иванова към Кирил Маричков: Почивай в мир, приятелю!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама