Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18880547 www.bgdnes.bg

Продължават да мамят футболен национал и жена му

Взеха ни 90 000 лв., лъжат ни постоянно, казва Виктория Димитрова 

"Хората, които ни измамиха да си купим жилище от тях, но така и не го получихме, още не са ни върнали всичките пари. Постоянно чуваме обещания, че ще преведат суми, но така и не се случва. Има моменти, в които изобщо не си вдигат телефона."

Това заяви пред "България Днес" Виктория Димитрова, която е съпруга на футболиста и бивш национал Радослав Димитров.

Реклама

През юни т.г. съпрузите разказаха, че са били измамени да платят десетки хиляди левове за апартамент във Варна, но така и не получават жилището. "В края на 2021 година сключихме договор с фирма (името се пази в редакцията - б.а.) за покупка на апартамент "на зелено" във варненския квартал "Възраждане". Платихме 8000 евро на ръка и над 40 000 евро по банков път (общата сума се равнява на над 90 хиляди лева - б.а.). Всичко беше наред, докато не установихме, че няма абсолютно никакво развитие по строежа. Сградата беше изоставена недовършена и обрасла в трева, беше ясно, че не се работи по нея", сподели Виктория пред "България Днес".

"След като се даде публична изява на измамите, които правят, имахме две плащания по 5000 лв. И край. Все още имат да ни връщат пари на стойност около 18 хиляди евро без лихвите, които текат от вече повече от година и без комисионата, която платихме за агенцията. Седмици наред звъня постоянно и ми се казва едно и също - че чакат плащане и ще преведат парите. Но всеки път лъжат! Казах им, че достатъчно се наслушах на лъжи и чаках достатъчно. Вече прекалено дълго време ни мотаят и лъжат!", сподели емоционално футболната съпруга.

"България Днес" отново потърси за коментар собственика на парцела Делян Николов, но и този път той не отговори на няколко наши обаждания. Потърсихме и Тодор Тодоров, когото семейство Димитрови посочват като дясна ръка на Николов. "Не ме занимавайте, нямам нищо общо", заяви кратко Тодоров и затвори телефона си.

"Разследването за измамата в особено големи размери във Варна, което се касае за продажба на имоти на зелено, е от август 2023 г. Все още делото е в процес на разследване, защото постоянно се присъединяват нови жалби. От тази година има още няколко. Към този момент общо 11 души са се оплакали и са подали жалби, че са измамени в тази схема." Това каза пред "България Днес" Ивана Милева, говорител на Апелативната прокуратура в морската ни столица.

От думите на Милева става ясно, че все още се изяснява кои са участниците в цялата схема. Разследващите нищят кой каква роля е имал в мащабната схема. Към момента няма обвинени, има само заподозрени. От прокуратурата във Варна очакват да постъпват още жалби от други потърпевши. Именно това е и причината разследването да се влачи вече над една година.

Реклама
Реклама
Реклама