Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18812142 www.bgdnes.bg

Най-ветровитите постове в държавата са правителства и треньори на ЦСКА

 

Кабинетите у нас се сменят с бързината като на "червените" селекционери

България има ново правителство и нов треньор на ЦСКА. В последните години кабинетите на мениджърите на футболния ЦСКА се сменят толкова бързо, че фенове и електорат започват да се объркват с техния брой. Проверка на "България Днес" показа, че от пролетта на 2021 година до днес 9 треньори се сменят начело на "армейците". Правителствата също са 9, макар премиерите да са шестима.

Босненецът Бруно Акрапович беше сменен на 28 март 2021 година след 4 месеца и 17 дни начело на червените, когато още страната не беше влязла в спиралата на постоянни избори и управляваше Бойко Борисов. След Акрапович Любо Пенев и Стойчо Младенов изкараха общо една година. Англичанинът Алън Пардю оцеля начело на "червените" едва два месеца и 16 дни. Сърбинът Саша Илич успя да изкара като треньор на ЦСКА малко над година. В периода след него се изредиха Нестор Ел Местро, Стамен Белчев и Томислав Стипич. Само преди дни хърватинът бе заменен с Александър Томаш, който на имения си ден дебютира с домакинска загуба срещу пловдивския "Ботев".

Реклама

За разлика от "армейците" постът треньор на столичния "Левски" не е чак толкова ветровит. За същия период там се смениха петима - Живко Миланов, Тодор Симов, Станимир Стоилов, Елин Топузаков и настоящият Станислав Генчев.

Последното правителство на България, което изкара цял мандат, бе кабинетът "Борисов 3". Той беше премиер до май 2021 г. След това се изредиха цели 6 служебни правителства и едва два редовни кабинета. За разлика от Саша Илич, който оцеля начело на "армейците" 1 година, един месец и 27 дни, никой премиер през този период не остана на власт цяла година, въпреки че някои ръководиха повече от един кабинет. Двете служебни правителства на Стефан Янев бяха заменени от редовното на Кирил Петков. Янев и Петков бяха премиери по около 200 дни. 308 дни Гълъб Донев беше министър-председател, като той ръководи държавата с два служебни кабинета. Точно толкова управлява и Николай Денков начело на едно редовно правителство. Димитър Главчев вече готви поредните избори с нов кабинет. Президентът Румен Радев издаде указа за назначаването на Главчев ден преди Александър Томаш да поеме кормилото на ЦСКА.

За разглеждания период предстои осмият парламентарен вот у нас. Към тях се прибавят едни европейски, едни президентски и едни местни избори.

Борисов "сменя" 27 мениджъри на "червените"

Бойко Борисов е вторият най-дълго управлявал премиер в историята на България и едва 29 дни не му стигнаха, за да изравни рекорда на комунистическия министър-председател Станко Тодоров. Борисов води държавата в продължение на 9 години, 10 месеца и 14 дни. По време на първото му правителство начело на ЦСКА се сменят 9 треньори. По време на второто 7 и цели 11 по време на кабинета "Борисов 3". Излиза, че докато Бойко Борисов е управлявал България, 27 мениджъри са ръководили "армейците".

Четете още

Българин е най-скъпият безработен вратар в света

Българин е най-скъпият безработен вратар в света

Мис Макси Шоу! Ето'о води любимата в София

Мис Макси Шоу! Ето'о води любимата в София

ЦСКА уреди звезда на "Ботев" (Пд)

ЦСКА уреди звезда на "Ботев" (Пд)

Мъката на ЦСКА-София няма край! Падна насред София и от "Ботев" Пловдив

Мъката на ЦСКА-София няма край! Падна насред София и от "Ботев" Пловдив

Реклама
Реклама
Реклама