Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18646259 www.bgdnes.bg

Нашенци извършват ужасяващи престъпления в Гърция

14-годишно момиченце е изнасилено от 12 мъже, забременява и ражда

Българи продават бебета си, братя забременяват сестрите си и бащи разчленяват дъщерите

Нашенци извършват ужасяващи престъпления в Гърция. Българи продават бебета си, движат цели престъпни организации, които се занимават с фалшиви осиновявания, братя забременяват малките си сестри, а бащи разчленяват дъщерите си и после ги сваряват, за да ги изядат. Ето едни от най-коварните престъпления, извършени от нашенци в южната ни съседка.

Реклама

Последният случай е с Василка Ангелова, която продава бебето си в Гърция, както направи преди години майката на Мария, която стана известна като Русия ангел . Жената е заподозряна освен в продажбата на собственото си бебе, което е момченце, така и в продажбата на най-малко 17 новородени, родени в болница в Катерини, Гърция. Нашенката е извършвала схемата от 2013 до 2015 г. срещу заплащане и е действала като посредник според гръцката прокуратура. Бебетата са продавани от българи на гърци именно през Василка, която винаги е вземала тлъста сума за посредничеството си. Според гръцките власти е напълно възможно Василка да движи цяла престъпна организация, която се занимава с трафик на хора и по-скоро с продажба на деца, което е напълно незаконно и нехуманно. Според гърците деянието е извършено преди близо 10 години, а именно на 8 октомври 2014 г., в акушеро-гинекологичното отделение на болницата на град Катерини. Там Василка ражда момченцето си и го продава срещу неизвестна към този момент сума. Тя дава пеленачето на трима българи, които посредничат за осиновяването на детето от двойка гръцки граждани Относно схемата с другите бебета следователите в град Катерини още нищят случая и по неофициални данни майките, които са си продавали бебета през Василка, са именно българки. Нашенката я грозят до 10 години решетки.

През март тази година Гърция бе разтърсена от друг случай, в който бяха замесени наши граждани. 13-годишна българка е забременена от 15-годишния си брат. Девойката не се чувства добре и решава да отиде на преглед в болницата в град Ретимно, Гърция, където лекарите установяват, че чака дете. Мистерията бързо се разплита и брат и сестра признават пред полицията, че са влюбени и са правили секс.

Месеци преди това трима румънци са арестувани за сексуални престъпления с 15-годишно българче. Един от задържаните твърди, че гаврите с непълнолетното момиче са се случвали със знанието на бащата румънец, но таткото отрича да е замесен в гнусната история. Ужасяващите истории обаче не спират дотук. Има една случка, която надделява на всички и е още по-шокираща. 14-годишно българче е изнасилено от 12 мъже и забременява от един от душманите си. Заедно с майка си отива отново в болницата в Ретимно и ражда детето от изнасилвача.

Най-страшен остава случаят с малката Ани. Случаят с убийството на малкото българче разтърси Гърция през април 2015 г. в Атина, когато се разбра, че Ани е убита, разфасована и сготвена от собствения си баща - 28-годишния наркоман Станислав Бакърджиев. На властите го предава приятелят му Назиф Ахмедов, който впоследствие е уличен като съучастник в престъплението. Първоначално се смяташе, че майката Димитрина също е замесена в смъртта на детето. Тази версия не бе доказана и тя получи обвинение само за това, че е изложила живота на момиченцето на риск.

Трупът на жертвата така и не бе открит. В апартамента кланица на Станислав са намерени доказателства за зверското убийство. Самият баща на Ани твърди, че не е убивал дъщеря си, а я е открил мъртва и после я е нарязал на парчета.

Според показанията на съдебния лекар Николас Каракузи, дадени по време на процеса, медицинските доказателства сочат, че детето е било разфасовано, докато е още живо. При разпита си експертът подчертава, че в своята 26-годишна практика никога преди не е виждал и чувал подобно нещо - труп да бъде сварен след разфасоване.

Реклама

Малката Ани най-вероятно е била надрусана с хероин, преди да бъде ликвидирана в жилището на баща си Станислав в Атина. Това показваше една от експертизите, представени по време на съдебния процес. Станислав Бакърджиев редовно е злоупотребявал с наркотици, установяват разследващите. Аверът му Назиф също го снабдявал с дрога. Самият Бакърджиев заявил при разпитите, че всяка вечер, докато разчленявал трупа, Ахмедов идвал да му носи наркотици.

Впоследствие, когато майката се завръща от България, мъжът признава за убийството и двамата решават да обявят малката Ана за изчезнала. В крайна сметка около 3 години по-късно истината излезе наяве и в този момента Станислав и Назиф са в затвора.

 Русия ангел

Сагата с Русия ангел Мария започна през октомври 2013 г., когато красивото момиченце бе намерено в ромски катун до Фарсала, Гърция. Откриването на Мария беше пълен късмет, защото в дадения ден тамошните ченгета бяха организирали спецакция против дрогата и обикаляха катуните в търсена на наркотици. Необичайните цветове на детето на фона на мнимите му родители накара ченгетата да заподозрат, че има нещо гнило. Това в крайна сметка доведе до ДНК тест. Биологичното изследване доказа, че Русия ангел е дете на Сашка и Атанас Русеви от Николаево, които имат още няколко деца албиноси. Двамата твърдят, че не са продавали дъщеря си на гръцките роми, а не са имали пари да гледат детето и го оставили за малко там. Семейството на Елефтерия и Христос пък настояваше за попечителство над Мария, но така и не го получи.

Впоследствие срещу майката Сашка бе образувано досъдебно производство за това, че през 2009 г. е дала съгласие за продажбата на малката Мария в чужбина. В крайна сметка обвиненията бяха свалени поради липсата на доказателства. Междувременно ромското семейство, при което бе открит Русия ангел, пък бе арестувано в обвинения за документна измама и отвличане.

Реклама
Реклама
Реклама