Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18179917 www.bgdnes.bg

Туморът в мозъка на Павлин расте с часове

За 18 дни образуванието се е увеличило с цели 30% - надз.

Ракови клетки открити още в бъбреците, в белия дроб и лимфите

Мъж от Добрич се бори с коварно заболяване и спешно се нуждае от средства, за да има шанс за живот.

Павлин Димитров, по прякор Палеца, е професионален конен ездач и преди дни навършва 53 години. За диагнозата рак семейството научава преди месец, а резултатите показват тумор в дясната страна и множество метастази в лявата част на малкия мозък.

Реклама

"Всичко се разви много бързо. Оплакваше се от силно главоболие, но си мислехме, че просто е настинал. След това започна да му се премрежва погледът. Направи си изследвания, които бяха отлични. Въпреки това симптомите не отшумяха и отиде на ядрено-магнитен резонанс, който показа най-лошото. Направихме и ПЕТ скенер в турска клиника, който разкри наличието на ракови клетки също в бъбреците, в белия дроб и лимфите", сподели пред "България Днес" Траяна Пламенова, племенница на Павлин Димитров.

Оказва се, че най-бързо се развива туморът в мозъка - расте буквално с часове, и семейството се принуждава почти веднага да замине за Турция, за да се извърши животоспасяваща операция.

"За 18 дни образуванието е пораснало с цели 30%! В началото е било с големината на топче за голф, а когато са го извадили - колкото яйце", разказва Траяна.

Интервенцията минава успешно, а Павлин Димитров е още в интензивното отделение и му предстои възстановяване.

"Тъй като операцията беше спешна, взехме пари назаем от приятели и трябва да ги върнем скоро. Засега извадиха двата тумора в мозъка, но му предстоят още интервенции, за които ще са ни нужни средства", каза за случая Пламенова.

Павлин има семейство, което много обича, и 11-годишна дъщеричка, за която иска да продължи да се грижи.

"Знаем, че това е само началото. До него сме, крепим го и ще продължаваме да му даваме сили да се бори", завършва племенницата на борбения мъж.

Можете да помогнете на Павлин Димитров с дарение по сметката на семейството:

Сметка: CECBBGSF

IBAN: BG34 CECB 9790 1036 7702 00

Титуляр: Дияна Илиева Иванова (съпруга)

Реклама
Реклама
Реклама