Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18153474 www.bgdnes.bg

Студентка оцеля по чудо след падане от 3-ия етаж

Прилошава й, докато учи 

Ще се боря, трябва да я оправя, казва майката на Никол

 

Втори живот живее студентката по право Никол. 25-годишното момиче полита от третия етаж на квартирата си в Пловдив. Прилошава й, докато учи. Изведнъж губи равновесие, замайва се и пада през прозореца. Медици я откарват по спешност в пловдивската болница "Св. Георги" и по чудо успяват да върнат живота в младата жена.

"Вътрешните органи са с пареза. Дебелото черво не работи. Обездвижена е от кръста надолу. Направиха й операция на гръбначния стълб. Петите й са много натрошени и във всяка има по три игли. Много съм притеснена за детето, но ще я оправя. Ще се боря! Майка съм", споделя емоционално пред "България Днес" Мариана, докато чака да изпишат дъщеря й от болницата в Ямбол, за да я премести в друга, където да продължат да се борят за възстановяването й.

Реклама

Зловещият инцидент с Никол се случва на 25 януари. Девойката завършва с отличие гимназия в Ямбол и веднага я приемат право в Пловдивския университет. Докато се подготвя за държавните изпити, момичето въобще не подозира, че животът й ще се преобърне наопаки и ще се наложи да се бори не за диплома, а за живота си.

"В началото нямаше никакво движение. Сега започна лека-полека да сяда, да движи краката си. Ще ни трябва стабилна рехабилитация. Чака ни една много трудна година", допълва майката.

Жената в момента не работи, кандидатствала е за личен асистент на дъщеря си, но чакат решение. Бащата на момичето си отива от този свят, когато Никол е на 8 годинки. Работи единствено съпругът на Мариана и семейството едва свързва двата края. За да проходи отново, Никол трябва да ходи на рехабилитация в София. От благотворителната фондация "Подай ръка - заедно за по-добро бъдеще", които се опитват да помогнат на момичето, търсят пелени (за 40 кг), чаршафи (за персон и половина) и хранителни продукти. Всеки, който желае, може да се свърже с екипа им на 0893/025-067 или да ги подкрепи на:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама