Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18152589 www.bgdnes.bg

Наш рекордьор плува с делфини (СНИМКИ И ВИДЕО)

Българският ас от световен ранг в плуването в открити води Петър Стойчев е сбъднал 2 свои мечти с прекосяването на протока Каталина в Южна Калифорния. с Времето си той счупи световния рекорд в "Тройната корона", която включва прекосяване на Ламанша, плуване около остров Манхатън и Каталина.

Ето какво написа Стойчев във фейсбук след последното плуване, при което около него се появяваха делфини:

Реклама

"Пет от маратоните от Oceans Seven са покорени! Първи българин с Triple Crown - със световен рекорд!

Успях да сбъдна две свои мечти - да преплувам канала Каталина и да стана първият българин с престижната награда Triple Crown с нов световен рекорд от сборно време, като подобрих стария с почти 2 часа и половина!

Стартирах предизвикателството Catalina Channel в 23:30 часа и плувах по-голямата част през нощта в пълна тъмнина в Тихия океан. Всичко мина по план и постигнах много силно време - изминах дистанцията от 33 км за 8 часа, 42 минути и 33 секунди. На финала ме чакаха българи, развяващи нашето знаме!

Благодаря на Иван Златинов, целия екип на капитан Дейвид Харвей и обзърварите (съдиите) от федерацията по преплуване на канала Каталина, които удостовериха този мой успех!

По този начин вече съм преплувал пет от маратоните от Oceans Seven - Ламанша, протока Кук, протока Гибралтар, протока Молокай и канала Каталина.

Останаха още два!

Реклама

Освен първият българин с пет от седемте маратона в открити води от Oceans Seven успях да направя и друго мечтано постижение - станах първият българин с приза Triple Crown, който се връчва на плувците, преодолели English Channel, Around Manhattan swim и Catalina Channel. При това световният рекорд за най-бързо общо време е български! 22 часа, 8 минути и 46 секунди.

Преплуване на Ламанша (English Channel) за 6 часа и 57 минути .

6 часа и 28 минути плуването около остров Манхатън.

И сега 8 часа, 42 минути и 33 секунди за преодоляването на канала Каталина.

Досегашният световен рекорд беше притежание на Марсиа Кливланд (САЩ) с време 24 часа, 32 минути и 3 секунди. (Преплуване на Ламанша за 9 часа и 44 минути; 5 часа и 57 минути плуването около остров Манхатън; 8 часа, 56 минути за преодоляването на канала Каталина).

Ще се прибера в България горд и щастлив от постигнатото!

А след това - към следващите предизвикателства!

Специални благодарности за всички, които ме подкрепят. За моя треньор Красимир Туманов!  Благодаря на всички в България!"

Четете още

НАУЧНО ДОКАЗАНО! Ритуалът за късмет ПОМАГА!

НАУЧНО ДОКАЗАНО! Ритуалът за късмет ПОМАГА!

36-КИЛОГРАМОВ РЕКОРДЬОР! Хванаха най-големия шаран в България (ВИДЕО)

36-КИЛОГРАМОВ РЕКОРДЬОР! Хванаха най-големия шаран в България (ВИДЕО)

Наталия Гуркова ходи на риба всеки уикенд

Наталия Гуркова ходи на риба всеки уикенд

Православен календар за 13 февруари, вижте кои са имениците днес

Православен календар за 13 февруари, вижте кои са имениците днес

Реклама
Реклама
Реклама