Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18110852 www.bgdnes.bg

Новият треньор на ЦСКА работил като дърводелец

Томислав Стипич има четирима синове, пет сестри и двама братя

Жената му бие шамар, когато решава да се занимава с футбол

Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич е професионален дърводелец! Хърватинът се учи на занаята в Германия, където се преселва заедно със семейството си още като 11-годишно дете. След завършването на училище Стипич се записва на курсове за дърводелец и малко по-късно започва работа в цеха на фирмата, където баща му е бригадир. "Въпреки че не ми каза нищо, усетих, че иска повече от мен, отколкото от другите, затова отидох във фабриката на "Ауди" - разказва треньорът пред хърватското издание "24 сата".

Стипич има пет сестри и двама братя, като всички те са записани в немскоезични училища след пристигането им в Германия. "Родителите искаха възможно най-бързо да свикнем с обстановката и да научим езика - разказва Стипич. - Първата година и половина беше много трудно, защото дойдох в чужда страна без елементарни познания по езика. Въпреки това скоро научих езика и в същото време започнах да играя футбол, който е най-голямата ми любов заедно със семейството ми."

Реклама

За себе си той казва, че има "балкански хардуер и германски софтуер". 44-годишният хърватин е щастливо женен за съпругата си Лусия, с която имат цели четирима синове. Но когато решава да се занимава с треньорство, той... си изяжда боя от нея.

"Един ден се прибирах вкъщи и казаха на Лусия: "Искам да стана голям треньор" - разказва новият наставник на ЦСКА. - Тя разшири очи и ми каза: "Ти наистина си луд!" и ми трясна един шамар. Но дори той, който беше единственият в живота ми, не разклати вярата ми, че ще успея в това призвание. За Лусия се ожених, когато навърших 22 години. Тя е прекрасна съпруга и майка и най-важното е, че не ми удря шамари, както в началото на моята треньорска кариера. Често я дразня за този шамар и тя всеки път се извинява" - разказва наставникът на ЦСКА.

Неговата кариера започва като играещ треньор на аматьорски отбор в Хицхофен, където се установява със семейството си и построява къща.

Четете още

Новият треньор на ЦСКА: Имам балкански хардуер и германски софтуер

Новият треньор на ЦСКА: Имам балкански хардуер и германски софтуер

Хърватинът Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА

Хърватинът Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама