Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/17969600 www.bgdnes.bg

Момче лови риба от инвалидна количка

След адска катастрофа

22-годишният Георги мечтае отново да проходи

Макар и парализиран от гърдите надолу, Георги Маринов не се отказва от любимото си хоби и практикува риболов. Младият мъж държи въдицата дори от инвалидната количка. Георги е само на 22 години е, но вярва, че един ден отново ще проходи. Към днешна дата лекарите му дават 85% шанс за пълно възстановяване.

Животът на момчето се преобръща през август 2021 година след адска катастрофа. Тогава Георги губи сетивност и моторни функции в долната част на тялото си. Две години и половина по-късно Маринов все още в инвалидна количка, но не се е отказал и вярва в своя успех.

Реклама

"Реших отново да се занимавам с риболов. В моето състояние няма какво друго удоволствие да си доставя. Не мога да стана примерно ловец, нито да се занимавам активно с някакъв друг спорт. Все още тая надежда да се възстановя. Реших, че не може ежедневието ми да минава само по болници, с хапчета", споделя Георги.

"В един момент докторите бяха решили да ми ампутират и двата крака. Тотално ме бяха отписали и се бях отчаял. Взех се в ръце и започнах да се боря. Риболовът е моята зона за отдих и развлечение. Искам хората в моето състояние да бъдат приемани от останалите като равни. Не съм по-различен от другите, като изключим инвалидната количка. Има ли желание, всичко е възможно", споделя риболовецът. Той апелира рибите да се хващат само за удоволствие, а не за тигана, а животът им да се подарява.

Георги Маринов има частично прекъсване на гръбначния мозък. В годините след катастрофата младият мъж и семейството му пробват какви ли не лечения в цял свят, но за жалост - неуспешни. И с много разговори, трудности и доста безсънни нощи намират лечение в Банкок, Тайланд, където обещават на Георги пълно възстановяване. Лекарите там са сигурни в успеха, но семейството му не разполага с финансовата възможност. Нужни са му 350 хиляди лева.

Всеки, който иска да подкрепи Георги, може да помогне с превод на следната банкова сметка:

IBAN: BG36 BPBI 7942 4055 9360 01, титуляр, Иван Маринов Маринов

Четете още

Търсят геодезисти за катастрофата с колата на НСО край Аксаково

Търсят геодезисти за катастрофата с колата на НСО край Аксаково

Геро отслабва с фитнес и операция

Геро отслабва с фитнес и операция

Тодор Батков: Тъкмо си изплатих борчовете от "Левски"

Тодор Батков: Тъкмо си изплатих борчовете от "Левски"

Певицата Сузанита: В джипа на Кристиан пътниците са били на райски газ

Певицата Сузанита: В джипа на Кристиан пътниците са били на райски газ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама