Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/17774938 www.bgdnes.bg

Бившата на Краси Анев се уреди за финансов контрольор на Нови Искър

Моли новия кмет на столичния район за "подходяща длъжност" в администрацията 

Бившата жена на европейския шампион по биатлон Красимир Анев - Кристина Начева, се уреди за финансов контрольор на столичния район Нови Искър, научи "България Днес".

Реклама

Начева подава заявление до новоизбрания кмет на местния вот през есента Владислав Владимиров на 29 февруари, в което моли да бъде назначена на "подходяща длъжност" в районната администрация. Желанието на Кристина е прието и тя е назначена на 4-часов договор като финансов контрольор - един от най-ключовите постове в администрацията.

Преди това Начева е финансов контрольор в Министерство на младежта и спорта, където се забърква в голям скандал, свързан с уволнение на чистачка. Хигиенистката била заподозряна, че е агент на олимпийската шампионка от Нагано 1998 и шеф на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска.

Според медийни публикации зад уволнението стояла именно Начева. Като държавен служител в спортното министерство Кристина води финансовите дела на федерацията по биатлон и други федерации. Тя имала стара вражда с Дафовска като счетоводител на биатлона, а федерациите затъвали в заеми и отлагали участие в международни състезания заради липса на пари.

Красимир Анев и Мария Манолова (бивш член на УС на федерацията по биатлон и опозиция на тогавашното ръководство) дават съвместна пресконференция с искане ММС да направи финансова ревизия на биатлона. А водещ е Кристина Начева.

Кристина има любовна връзка с Красимир Анев, като двамата имат и дете. Анев бе открит на 1 ноември 2022 г. вечерта в района на язовир "Дренов дол" край Кюстендил. Той се е прострелял в корема със законно притежаван пистолет. Бившият биатлонист, който прекрати кариерата си през 2020 г., има оръжие, тъй като е военен. От 2021 г. той е инструктор и помага за физическата подготовка на военнослужещите във ВВС.

Последният пост на Анев в профила му във фейсбук показва, че европейският шампион вероятно е имал лични проблеми.

Той е публикувал думи на писателя Павел Вежинов - "Всяко предателство започва с доверие", като лаконично е коментирал - "Абсолютна истина".

Четете още

Президентът на биатлона Екатерина Дафовска: Скачат срещу мен
от злоба и завист

Президентът на биатлона Екатерина Дафовска: Скачат срещу мен от злоба и завист

Краси Анев спечели европейска титла в биатлона
Краси Анев спечели европейска титла в биатлона

Краси Анев спечели европейска титла в биатлона

Шефът на биатлона Катя Дафовска: Краси Анев говори глупости
Шефът на биатлона Катя Дафовска: Краси Анев говори глупости

Шефът на биатлона Катя Дафовска: Краси Анев говори глупости

Краси Анев след скандала: Очернят ме!

Краси Анев след скандала: Очернят ме!

Реклама
Реклама
Реклама