Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/17464329 www.bgdnes.bg

ЗИМАТА ИДВА И СИ ОТИВА! Снегът се завръща

Сериозно застудяване предстои тази нощ. То ще бъде придружено с дъждове и сняг на високо. За радост, лошото време няма да продължи дълго. 

В часовете до полунощ ще завали дъжд с възможна оскъдна гръмотевична активност. Ще премине рязък студен атмосферен фронт.

Реклама

През нощта и в понеделник в почти цяла България ще има валежи от дъжд – локални, на моменти временно интензивни. В западните райони валежите ще са през нощта, призори ще се изместят бързо към Централна и Източна България. И още около обяд ще започне разкъсване на облачността и спиране на валежите.

По планините на Западна и Централна България ще вали сняг над 1200-1300 метра – не се очаква натрупване в ниския планински пояс, но по-високо това ще се случи. Температурите ще паднат до интервала 8-13 градуса. Вятърът ще е студен, с мощни пориви до 90-100 километра в час.

Вторник и сряда облачността ще остане динамична, но валежите ще са локални и оскъдни. Бързо ще се стопли и дневните температури в средата на седмицата ще се върнат към нивата между 15 и 20 градуса.

В четвъртък се очертава още един кратък валежен период. Ще има и гръмотевични процеси с потенциал за дребна градушка.

Самият край на месеца (30-31 март) ще е топъл и с минимална вероятност за смущения. Такова време се очертава и в първите дни на април. Дневните температури ще вървят нагоре и можем да очакваме стойности на термометрите до 25 градуса.

Четете още

Пролет ли? Сняг засипа България!

Пролет ли? Сняг засипа България!

Проф. Рачев: Топло ще е до събота и неделя, в понеделник ни чакат съществени валежи

Проф. Рачев: Топло ще е до събота и неделя, в понеделник ни чакат съществени валежи

Реклама
Реклама
Реклама