Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/16739109 www.bgdnes.bg

Мира Добрева и Георги Мамалев зоват: Да издигнем паметник на дядо Добри

Доброто трябва да се споделя и възвисява, категорични са обществениците 

Гореща подкрепа на идеята за паметник на дядо Добри дават журналистката Мира Добрева и прочутият актьор Георги Мамалев. Пред "България Днес" двамата дадоха рамо на инициативата за издигане на монумент на Светеца от Байлово, който да бъде пример за доброто на бъдните поколения.

Реклама

"Разбира се, че подкрепям тази инициатива. Колкото повече хора знаят за едно добро дело, толкова повече възможността един ден те също да направят добро става по-голяма. Доброто трябва да се споделя, защото, ако мълчим, лошото с кресливия си глас ще го заглуши", сподели Мира Добрева.

И добави: "Нашата работа е да възвисяваме доброто. Дано делото на дядо Добри служи на младите за пример и да се роди следващият добротворец като него".

Позитивна енергия дойде и от звездата от "Оркестър без име" и Клуб НЛО.

"Нужни са ни такива монументи, които да обединяват народа ни в тези смутни времена и да бъдат изразител на доброто, а не да ни разделят, както е случаят с паметника на съветската армия, на който не му е мястото там и изначално е със сгрешена идея", посочи пред вестника Мамалев.

И допълни: "Дядо Добри събираше милостиня и я даряваше за ремонт и изграждане на нови храмове и църкви в цялата държава. Затова и от църквата трябва да бъдат по-активни в едно подобно начинание за този свят човек".

Монумент на дядо Добри е първата по рода си кауза в България, която ще се осъществи от детско въображение и талант, съчетани с професионализма на учители по каменообработване, за да проговори доброто чрез езика на камъка.

"Сдружение Азбукари", Единение "Българи за България" и Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино искаме да насърчим българите у нас и по света да издигнем на пиедестал Доброто като символ на сближаване на хората, да построим мост на приятелството и доверието, за да срещне и укрепи тази връзка не остротата на различията, а мекотата на предложенията и идеите в името на добруването на българското общество", споделя моторът на каузата Цвета Кирилова.

Четете още

СРАМ! Няма място за паметник на Дядо Добри

СРАМ! Няма място за паметник на Дядо Добри

Ловчанският митрополит Гавриил: Дядо Добри трябва да има паметник

Ловчанският митрополит Гавриил: Дядо Добри трябва да има паметник

Реклама
Реклама
Реклама