Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/15612539 www.bgdnes.bg

Кучета заживяха като птици

Странни помияри на покривите в Перник 

Неизвестно как са се качили на високото, коментира ветеринарният лекар Славей Славейков 

Кучета заживяха като птици в Перник!

Няколко помияра станаха сензация в социалните мрежи, след като случайни минувачи заснеха кадри, на които псета спокойно се разхождат върху покрив на къща в Перник.

Реклама

Хиляди са видели клипа, а коментарите са основно в майтапчийски стил - "Пес патрул в реалния живот", "В града на винкелите всичко е възможно", "В Перник и керемидите хапят", а някои дори кръстиха кучетата "Птиците на Перник"

Къщата се намира в квартал "Варош", а местните жители споделят, че собственикът има много животни. Любовта му към четириногите е известна на приятелите му. Кучетата се качват на покрива, преминавайки от друга сграда, посредством изградена "пътека". Това, че се правят на "птици", не изненадва хората от квартала, които ги виждат често в тази роля.

"Странно е как са се качили, защото за кучетата, за разлика от котките, не е свойствено да се катерят нависоко. Котката е много по-пъргава от кучето и по-бързо се ориентира в пространството, тя винаги се стреми да се обръща с краката надолу", коментира пред "България Днес" Славей Славейков, ветеринарен лекар от Перник.

По негови думи, ако куче падне от покрива на двуетажна сграда, може да има много тежки последици за него. Експертът съветва собствениците на кучета да предпазват любимците си от възможността да се катерят по високи сгради и да не се ръководят от манията за известност, снимайки животните в необичайните за тях места.

"При падане отвисоко кучето може да получи много тежки фрактури, а ако се приземи зле и удари главата си в настилката или някакъв предмет, може да почине", предупреждава д-р Славейков. Ветеринарят споделя, че кучетата имат инстинкт да се обърнат с краката надолу и ако са в добро физическо състояние, е по-вероятно да се разминат само с уплах и натъртване, но не трябва да се разчита само на това.

Реклама
Реклама
Реклама