Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/13678115 www.bgdnes.bg

Йордан нареди пъзел гигант от 12 000 части

Отнема му 7 месеца, прави го благотворително 

Подрежда парченцата вечер след работа и тренировка 

Пъзел гигант от 12 000 части нареди Йордан Кръстев!

Седем месеца отнема на младия специалист по наеми и продажба на жилища да подреди рекордно голямата картина, представляваща карта на земното кълбо.

Реклама

Купува го за 250 лв. и започва да реди всяка вечер, след като приключи работа и направи задължителната си тренировка във фитнес залата. Финалното парченце слага в 3:30 ч. в ранни зори, а последвалата радост е неописуема. Размерът на сглобеното изображение е впечатляващ - 214 на 157 см.

"От малък много обичам да редя пъзели. Започнах с белите части от долната страна на пъзела, където е Антарктида. Със самите континенти напредвах най-много. Предизвикателството беше с океаните, те много ме затрудниха. Имаше моменти, в които бях на път да се откажа, и дни наред не подреждах. Но намерих мотивация, мобилизирах се и успях!", споделя пред "България Днес" спортистът, който освен почитател е и бивш юноша и вратар на всички юношески гарнитури на Левски София.

Йордан реди пъзела в квартирата си в столичния квартал "Хаджи Димитър" и успява да сложи и последната част, преди да се нанесе в новия си апартамент, който купува наскоро. След това пъзелът е залепен със специални лепила върху голямо парче шперплат и откаран в къщата на семейството на Йордан в живописното врачанско село Оселна, където е сега.

"Пъзелът е като живота! Започваме да го подреждаме още от началото на нашето раждане. Частица по частица, парче по парче. Всяко парченце е уникално само по себе си и има своето специално място и момент в нашия живот. Понякога няма как да поставиш дадено парче преди друго - трябва да го свържеш. Най-хубавото в пъзела на живота е, че може да бъде променян - големината, броя на частите и крайната картина. Понякога е необходимо малко повече време, за да намериш липсващата частица, защото тя е точно пред теб, но не виждаш или просто е обърната на обратно от съдбата и очаква своя звезден миг да се появи в най-правилния момент за нас!", споделя още Йордан.

Мъжът сглобява частите благотворително, като скоро ще стане ясна и инициативата, която ще бъде подкрепена. Занапред Йордан ще участва и в състезания по редене на пъзели, където ще мери сили с други сръчни майстори на пъзела.

Реклама
Реклама
Реклама