Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/13314810 www.bgdnes.bg

"Мисис България 2019" Марина Цветанова:  Държавата си вкарва автогол с ваучерите за транспорт

Мими Иванова зове да оставим колите, Пената не се вълнува от трамваи 

Държавата ще вкара автогол, ако замени отстъпката от 25 стотинки за литър гориво с ваучери за градски транспорт.
Това заяви пред "България Днес" "Мисис България 2019" Марина Цветанова по повод антикризисната мярка, която се обсъжда през последните дни.
"Ако имахме стабилно правителство, а не служебно, може би намалението щеше да остане и за 2023 г. Поскъпването на горивата е световен проблем, породен от инфлацията, войната и вдигането на цените на петрола от арабския свят. Това касае и хранителните стоки, и суровини за промишленост, но да дадеш на хората нещо и след това да им го вземеш е най-лошия ход от страна на депутатите ни. Като активен шофьор мисля, че човек който е свикнал да си използва автомобила, трудно би се качил на градския транспорт заради вауче", категорична е Цветанова.
"България Днес" потърси за коментар и легендарния треньор по футбол Димитър Пенев, който се оказа на съвсем зарлична вълна.
"Докато тече световното по футбол, такива новини не са на дневен ред и политиците се възползват от това", със смях каза Пената. И допълни: "От вас разбирам за този казус, защото не отделям поглед от първенството в моята кръв е футбола и не се интересувам от трамваи и тролеи".


Естрадната легенда Мими Иванова смята, че ваучерите за градски транспорт биха стимулирали хората да ползват по-рядко автомобилите си и замърсяването драстично ще намалее.
"Не ползвам нито кола нито градски транспорт, но съпругът ми шофира активно и ще е ощетен. Мисля, че е уместно да се запази отстъпката за горивата, заради високото поскъпване, но от друга страна би било добре повече хора да оставят колите вкъщи и да дишаме по-чист въздух. Вероятно депутатите нямат възможност да продължат с намалението на петрола и прибягват до други ласкателства към народа", представи своята позиция Иванова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама