Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/12402840 www.bgdnes.bg

5 бона за отопление хвърля Хисарския поп

За пелети, дърва и ток през зимата

Все е било зле, ама такова чудо не е било

"Повече от 5000 лв. ще ми излезе отоплението тази зима. За 4 тона пелети, 3 кубика дърва и ток с поскъпналите цени сумата дори ще я надвиши. Все е било зле, ама такова чудо досега не е било."

Това сподели пред "България Днес" легендата на попфолка Хисарския поп. Димитър Андонов, както е истинското име на 80-годишния изпълнител на вечния шлагер "Дай си сърцето", се е хванал за главата от рекордната инфлация.

Реклама

"Имало е много гладни години, когато бях малък. Майка ми на три пъти е готвила една кокошка, за да ни нахрани. Правила ни е вкусен качамак с петмез и домашно масълце. А сега хората с пикливи пенсии едва свързват двата края", споделя фолкпевецът.

Ситуацията за емблематичния певец, който и на тези години активно продължава да пее, допълнително се утежнява от семейни проблеми.

"Съпругата ми почина, сам гледам болния си син, който е на инвалидна количка. Никак не ми е лесно, но въпреки всички несгоди продължавам да се боря", категоричен е пред вестника Хисарския поп.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп - свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. Прави записите си сам, с техниката в дома си, а тайно на приятели раздава аудиокасети с изпълненията си. През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка. Хитове от нея са песните "Елена, Елена", "Една цигара", "Дай си сърцето", "Обичам те", "Звезди ли искаш да ти свалям" и "Аз от тебе спомен нямам".

Снимка:

Хисарския поп

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама