Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/10371919 www.bgdnes.bg

Фолкпевец спипа гигантски шаран

Добра слука в язовир "Батак" 

Николай Славеев е майстор на големите риби 

Гигантски шаран падна в ръцете на фолклорен певец!

Николай Славеев, който е познат с прозвището си Славея на Родопите, улови поредната си голяма риба. Този път това се случва не на любимия му язовир "Доспат", а на язовир "Батак", където изпълнителят също демонстрира майсторлък. Покрай едрия екземпляр, който гони 10-те килограма, Славеев хваща и още няколко шарана, за които му помагат верни другари.

"Риболовът е удоволствие голямо, когато има слука!", казва с усмивка фолклорният изпълнител, когото приятелите питат как е възможно да улавя само големи риби, докато тях слуката все ги заобикаля.

Реклама

Преди две години Славея на Родопите хвана рекордна пъстърва в язовир "Доспат". Близо 40-сантиметровата риба беше впечатляващо постижение, тъй като обикновено тези видове са двойно по-къси на дължина, което праща улова в графа "значими трофеи". Много редки са случаите в световен мащаб, когато някои екземпляри пъстърва достигат половин метър.

"Не съм купувал риба от магазин през живота си!", хвали се Славеев, който споделя уловите си с приятелите и семейството си на големи трапези. А хората около него се чудят как все успява да изважда големи риби, но той не разкрива тайната си.

Фолклорният изпълнител е наследил дарбата си да пее от своя баща Славей Дъсков. От него идва и страстта по лова и риболова. Освен добър рибар Славеев е и страхотен кулинар. Той празнува имен ден на Никулден и се е специализирал в готвенето на рибни специалитети за празника.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама