Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/10185056 www.bgdnes.bg

Мариян Бачев навива букли на първолачката си

ВИП родители се омешаха за първия учебен ден в Италианския лицей

Без маски в двора на училищата, присъствено и с униформи тръгнаха децата

   Снимки: Йордан СИМЕОНОВ

"Изключително вълнуващ първи учебен ден за нас с Милена. Косара е в първи клас, а Александрина - в осми". На добър час на всички! Напред, науката е слънце! Иначе букли въртим секакви, защото Косара ще казва стихче, мола ве!".

Тези думи на фейсбук страницата си актьорът Мариан Бачев сподели с приятелите, развълнуван, че трябва да помогне в разкрасяването на малкото си момиченце. Междувременно и други дечица на известни тръгнаха за първи път на училище.

Реклама

Първолак бе вчера синът на Асен Блатечки и Диляна Попова - Борил. Светската двойка го изпрати с вълнението, с което всеки родител плисва чаша с вода за добър час на детето си на 15 септември. Първолак изпратиха и актьорите Христо Петков и Анастасия Ингилизова.

По традиция столичното училище, което събира най-много ВИП родители за първия учебен ден, е Италианският лицей в Горна баня. Днес там за разлика от друг път не гъмжеше толкова от депутати и магистрати, колкото от актьори и телевизионни водещи.

"Много се вълнувам, ние не сме първолаци, но всеки 15 септември за мен е празник и идвам тук с по-малката си дъщеря", каза Лара Златарева, или Кака Лара, която в момента е пиар на Военния театър. Компания на симпатичната актриса правеше Нели Ханджийска от предаването по Би Ти Ви "Търси се" заедно със съпруга й Даниел. До тях в забавен спор се бе включил Ники Априлов, дългогодишен режисьор на трупата по актьорско майсторство в лицея.

Първолаци тази година изпратиха певецът на Слави Трифонов Борис Солтарийски, а от политиците да изпрати дъщеря си Мирела дойде Лъчезар Иванов от ГЕРБ. Малко преди него в двора на училището бе забелязана и говорителката на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева.

Популярни родители, чийто деца също учат в лицея, но не в първи клас, бяха Джуди Халваджиян, певецът Илия Луков, бившият футболист Стойко Сакалиев, журналистът Крум Савов и много други. Дългогодишната директорка на лицея Величка Велянова беше горда, че и тази година в училището ще прекрачат двойно повече първокласници.

Учители от повечето столични училища обаче се оплакаха, че мерките срещу коронавируса никъде не са спазват, а родители се тълпят в училищата и не се съобразяват със заповедта на здравния министър.

Реклама
Реклама
Реклама