Червеното цвекло: ИСТИНСКО ЧУДО
Червеното цвекло е мощно средство за отслабване. Ястията, приготвени от него, са вкусни и могат да бъдат най-разнообразни.
В продължение на два дни трябва да се яде само цвекло. За денонощие не бива да изяждате повече от 2 килограма от продукта. Общото количество се разпределя на шест или осем равни приема, които да бъдат през еднакъв интервал от време. Цвеклото можете да си приготвите по следния начин: вземете една глава, изпечете я във фурната в подмазана с олио тава. Когато се изпече, настържете зеленчука на ситно ренде и го хапнете.
Друг вариант е да си направите сок! Ето как: измийте старателно 200 г прясно цвекло, обелете го и настържете. Изцедете сока му, залейте остатъка с 1 л топла пречистена вода и варете в продължение на 20-25 минути. В края на приготвянето добавете изцедения сок, малко захар (ако желаете) и сока от 1 лимон. Изчакайте сместа да заври, свалете от котлона и прецедете. Напитката се поднася студена с кубчета лед.