Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/zdrave/article/6358155 www.bgdnes.bg

12-дневна диета с булгур

Булгурът е от групата на зърнените храни, като от него се подготвя вкусна гарнитура към месо, риба, зеленчуци. Булгурът е обикновена пшеница, която е натрошена и обработена. Тази зърнена култура на външен вид прилича на царевицата. По време на готвене той се увеличава до 3 пъти.

Булгурът съдържа достатъчно въглехидрати, но има и всички хранителни вещества, микроелементи и витамини. Той перфектно подхранва, тонизира тялото и маха стреса. Тази зърнена култура има благоприятен ефект върху нервната система, подхранва косата и кожата. Препоръчва се да се яде от хора, които водят активен начин на живот. Целулоза, която е повече в булгура, страхотно почиства червата от токсични отлагания, които се събират там за цял живот. В резултат се ускорява метаболизмът и човек започва да отслабва.

12-дневната диета с булгур е лесна.

1 чаена чаша се сварява за целия ден, дели се на 3 порции за закуска, обед и вечеря. Сутрин се комбинира с ябълка или кисело мляко, към 10 часа се пие зелен чай, а за обяд се яде втората доза с голяма салата от зеленчуци. Следобед 1 зелен чай.

Вечерята е булгур с нискомаслено сирене и една ябълка. Преди сън се пие 1 айрян.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама