Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/zdrave/article/5895454 www.bgdnes.bg

Луксът, който ни приляга - СПА-процедура в домашни условия advertorial icon

Хидролатите, получени чрез дестилация са ценни добавки към Вашата козметика. Те не отстъпват по ефективност на тонизиращите лосиони. Те са богати на водноразтворими хидрофилни съставки, които липсват в етеричните масла. Например успокояващите, противовъзпалителни карбоксилни киселини се срещат изключително при тях. С леко стягащото си действие, но без прекомерно изсушаване,са идеално средство за успокояване на раздразнената и чувствителна кожа. Хидролатите действат като защитна мантия срещу изсушаване и обезводняване на кожата при дълъг престой в затворени помещения, особено при „допълнителна атака“ от страна на климатиците.

Ароматните хидролати могат да се използват самостоятелно, като тонизиращи лосиони или да бъдат добавени към козметични маски за лице и коса като подсилват действието им. Ако в момента чувствате косата си слаба и изтощена, добавете към любимия си натурален шампоан две капачки хидролат от розмарин и се радвайте на резултата!

Ето и няколко други примера, които безпроблемно можете да си набавите:

-Дива лайка – за чувствителна и възпалена кожа или за поддържане на светъл цвят на косата

-Жълт смил – подмладява увредената и зряла кожа

- Маточина – подходяща за всеки тип кожа,особено деликатна,със склонност към възпаляване

-Мирта- успокоява и тонизира нежната кожа. Разредена с малко количество вода,се използва за изплакване на очите при възпаление и склонност към алергии.

- Роза – има леко стягащ ефект. Подходяща е за всеки тип кожа. Има забележителен ефект при куперозна кожа. При възпаление и зачервяване на очите е добре с нея да се правят компреси.

- Бял равнец – антисептик с нежен аромат и леко стягащо действие. Много подходящ за мазна и куперозна кожа, както и при пърхот на косата.

- Лавандула – балансира и успокоява всеки тип кожа. Връща тонуса след слънчеви изгаряния, възпаления, псориазис и екзема. Служи като естествен тоник, с който да пръскате директно лицето и косата си при усещане за сухота.

- Розмарин – при отпусната и уморена кожа, нуждаеща се от тонизиране и регенерация. Много добър при наличие на пърхот и бързоомазняваща се коса.

- Хамамелис – има стягащ ефект и е подходящ за мазна и куперозна кожа. Отличен изглаждащ ефект за мъжката кожа. Може да се използва и самостоятелно като тоник след бръснене.

Кой хидролат да изберете е по-скоро въпрос, на който сами ще намерите отговор, според Вашия тип кожа или коса. Две неща са сигурни: ефектът е гарантиран, а парите от скъпи процедури-спестени!

Рецепта за маска за мазна кожа:

1 супена лъжица хума

1 супена лъжица хамамелис

1 пасирана ягода

1 капачка хидролат от лавандула

1 капачка хидролат от кипарис

Разбъркайте добре съставките и нанесете върху добре почистено лице.

Останете в покой 10 мин. и изплакнете. Нанесете тънък слой лек флуид.

Насладете се на резултата!

Съставките на вашето домашно Спа може да намерите тук - www.biovegan-bg.com.

Реклама
Реклама
Реклама