Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/zdrave/article/5891206 www.bgdnes.bg

Приложение на Imunobor Broncho за предотвратяване усложненията по време на дихателни инфекции advertorial icon

Д-р Атанас Янев, пулмолог ВМА - София

Инфекциите на горните дихателни пътища са сред най-масовите заболявания. Честотата на дихателни инфекции при децата е приблизително 3-8 пъти годишно с вирусна етиология. Подрастващите и възрастните боледуват 2-4 пъти годишно, а хората над 60 години - 1 път на година. Честото, тежкото и продължително боледуване, бавното възстановяване са проблеми, свързани с усложненията от острите инфекции. Прави впечатление, че доста често при дихателните инфекции се налага лечение с антбиотици и много допълнителни симптоматични средства. Тревожен е фактът, че все по-често терапията е резистентна. Все по-трудно и бавно организмът отговаря на всякакви лечения с традиционните лекарствени средства. В световен мащаб се търсят начини да се активират ендогенните лечебни възможности на организма. При пациентите с придружаващи заболявания собствените лечебни възможности са изчерпани и при тях в хода на една дихателна инфекция мигновено се развиват усложнения като отити, пневмонии, перикардити, вторични бъбречни инфекции, неврологични усложнения и др. Най-честите остри инфекции на горните дихателни пътища са ринити, синуити, фарингити, тонзилити и ларингити. Етиологията е предимно вирусна. Развитието на бактериална инфекция на фона на острата вирусна инфекция е често срещана ситуация в клиничната практика, но може да бъде и първична.

За бактериалните усложнения трябва да се отчетат и някои предразполагащи фактори. Едни от най-съществените са придружаващите заболявания – диабет, сърдечно-съдови заболявания и др. Важен фактор са резистентните патогени, което затруднява терапията и възстановяването. Отчитаме и влиянието на околната среда - химикали, замърсители, пушек, травми, медикаменти, оперативни интервенции, посещение на детски градини, училища и др.

Бактериалните усложнения протрахират боледуването, влошават хода на придружаващите заболявания, стават причина за рецидиви на инфекцията, бактериално носителство и хронифициране на процеса. Поради това е важно да се мисли за бактериалните усложнения още преди да са се развили.

За белодробно усложнение на грип или простуда говорим тогава, когато общите симптоми като мускулни болки, главоболие, отпадналост отстъпят място на белодробните симптоми - кашлица, болки в гърдите, оцветени храчки, поддържане на висока температура и т.н., които се наслагват след 3-4-ия ден на острата вирусна инфекция. Това доказва клинически за насложена бактериална инфекция. Следователно налице са три патологични процеса – вирус индуцирани увреждания на дихателните пътища, колонизация на назофарингеална флора и инсуфициенция на имунния отговор, в резултат на което имунната система е с отслабена възможност за ерадикация на патогените.

Imunobor Broncho e имуномодулатор на дихателната система, специлано създаден за профилактика и лечение на дихателни инфекции. Той съдържа два висококачествени стандартизирани природни екстракта – Echinacea и Cat’s Claw (Uncaria tomentosa). Поради специфичното си действие Imunobor Broncho е подходящ за профилактика при нормален имунитет, тъй като в хода на вирусна инфекция бързо настъпват вторични усложнения. Той възстановява мукоцилиарната активност на дихателната система, предотвратява бактериалната колонизация и възстановява имунната функция. Imunobor Broncho скъсява боледуването и не се стига до антибиотик, предотвратява хронифицирането и развитието на бактериално носителство. Imunobor Broncho е подходящ при остри и хронични инфекции на дихателната система – грип, простуда, бронхити, синузити, тонзилофарингити, стоматити, отити, бактериално носителство и др. Ефективно е приемането на Imunobor Broncho oще при първи симптоми на вирусни инфекции. Това постига намаляване употребата на антибиотици, а ако се наложи курсовете са много по-кратки поради бързо повлияване. Imunobor Broncho е подходящ и във възстановителния период. През това време човекът е практически здрав, но има загуби на имунна мощ, витамини и вещества, които са незаменими за организма, а не се синтезират от него. Imunobor Broncho се дозира десет дни 3 пъти по 1 капсула след хранене, след което 2 пъти по 1 капсула. Общият курс трябва да бъде минимум 3 месеца. При хронични дихателни инфекции е уместен и 6 месечен прием.

Imunobor Broncho осигурява цялостна защита на организма срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции, подходящ е както при остри, така и при хронични инфекции на дихателната система и има висок профил на безопасност при продължителна употреба. В пулмологичната практика Imunobor Broncho може да се препоръча като средство на избор за профилактика и лечение на дихателни инфекции и екзацербация при пациенти с хронична обструктивна белодробна болест.
Имунобор Бронхо е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202 , ул. "Цар Симеон" 52; тел.: 02/ 983 62 03.; e-mail: office@borola.соm. За повече информация посетете www.imunobor.соm. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Реклама
Реклама
Реклама