Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/zdrave/article/5887806 www.bgdnes.bg

Проф. д-р Румен Пандев провежда ендокринологични консултации в Хил клиник advertorial icon

Проф. д-р Румен Пандев д.м., едно от светилата в родната ендокринология провежда прегледи на пациенти с проблеми на щитовидната жлеза в известната столична клиника. Проф. Пандев е един от 100-те еднокринни хирурзи в Европа според критериите на Европейския борд по хирургия (Еuropean Board of Surgery, Division of Endocrine Surgery). Негова е заслугата по въвеждането в България на молекулярно-генетичния анализ при Медуларен тиреоиден карцином. Този вид тумор се предава в семейството и затова генетичните тестове са изключително важни за диагностиката и лечението му.

Щитовидната жлеза е най-голямата ендокринна (с вътрешна секреция) жлеза в човешкия организъм и отговаря за производството на тироксин, трийодтиронин и калцитонин, известни като Т3, Т4 и рТ3. Функционалните /свръхфункция или понижена функция/ и структурните промени в жлезата са сред най-често срещаните ендокринологични проблеми. Аномалиите, свързани с работата на щитовидната жлеза, могат да се дължат на недостатъчен прием на йод с храната, на физически и психически стрес, генетична предразположеност, някои автоимунни заболявания или на странични ефекти на лекарства. Диагностиката не представлява проблем в съвременната медицина, а терапевтичното поведение се определя от специалист на базата на лабораторни тестове, ехографско изследване и при необходимост биопсия.

Консултациите при проф. Пандев се провеждат след предварително записване на час телефон: 02 439 3131, Хил клиник отделение "Ендокринология и диетология".

Реклама
Реклама
Реклама