Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/zdrave/article/5656306 www.bgdnes.bg

Ценни съвети за простатата advertorial icon

Д-р Александър Боцевски - един от най-известните уролози в България, член на екипа на специализираната Хил клиник разкрива пред мъжете трите най-важни за здравето на простатата факта:

1. Простатата не е жизненоважнен орган, без нея може да се живее, отстраняването й не влияе върху сексуалната функция на мъжа, особено, ако е извършено чрез лазер. Когато простатната жлеза започне да пречи на нормалното уриниране и симптомите не се повлияват от медикаменти единственото решение на премахването й. Лазерът дава възможност за безкръвно, без разрез, без болка и без нежелани странични ефекти лечение. След манипулацията с лазер мъжът запазва възможността за интимни контакти, континенцията и общата си добра кондиция.

2. Ежегодният преглед при уролог е важен за всеки мъж над 50 години. Скринингът е единственият начин евентуален злокачествен процес в простатата да бъде открит и лекуван своевременно. Коварността на простатният карцином е липсата на каквито и да било оплаквания от страна на пациента в първи стадий на заболяването. Ракът се развива без мъжът да подозира нищо. Затова с помощта на PSA туморния маркер, ехографското изследване и ректалното туширане урологът може да установи състоянието на простатата и при наличие на карцином да вземе съответните мерки. Ракът на простатата е 100% лечим, ако се открие навреме.

3. Увеличената простата, която затруднява процеса на отделяне на урина, не трябва да бъде неглижирана, а посещението при уролог да се отлага. При наличие на слаба или накъсана струя, чести нощни ставания, непрекъснати позиви и особено при блокаж на уринирането, при поставен катетър лечението е задължително. Съвременната лазерна урология предлага на пациентите изключително леки, нетравмиращи методи за отстраняване на простатата, които са много ефективни от медицинска гледна точка. Опитът, който имаме с колегите в Хил клиник показва, че реално няма жлеза, независимо от размерите й, която не може да се оперира със Зелен лазер. Предимствата са безспорни: липса на разрез със скалпел и съответно зарастване, прецизност при отстраняване на хиперплазиралата тъкан, минимална кръвозагуба, съкратен болничен престой, драстично облекчен следоперативен период. Вече сме оперирали с лазер повече от 1300 мъже, което ни прави болничното заведение с най-сериозна практика, рутина и опит с различни случаи. Преди време оперирахме успешно даже пациент с 340-грамова простата, което беше прецедент за страната. Обичайните размери на простата са около 20 грама, т.е. това беше пациент с над 15 пъти по-голяма жлеза! Всичко мина изключително успешно и въпреки високата сложност на операцията мъжът се възстанови бързо и без усложнения.

За консултация с уролог в Хил клиник запазете предварително час на 02 439 3131.

Повече информация: hillclinic.com

Реклама
Реклама
Реклама