Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/zdrave/article/5148288 www.bgdnes.bg

Паниран смилянски боб

200 г смилянски боб
2 яйца
1 с.л. тиквено брашно
1 с.л. сусамово брашно
галета
4 с.л. олио
сол

Бобът се вари, докато напълно омекне, след което се отцежда и измива със студена вода. Яйцата се разбиват на пяна със солта. Прибавят се тиквеното, сусамовото брашно и галетата. Разбърква се, докато се получи гъста смес за паниране. В нея се овалват бобените зърна и се пържат в силно сгорещено олио, докато получат златиста коричка отвсякъде. Изваждат се с решетъчна лъжица от мазнината и се настаняват върху накъсани листа маруля, салата или пресен спанак. Панираният боб се поднася горещ. Той е чудесно бирено мезе и отлична храна по време на коледните пости.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама