Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/zdrave/article/14153010 www.bgdnes.bg

Топ 3 домашни маски за лице, които наистина действат

Домашните маски за лице са лесни за направа и съдържат изцяло натурални съставки, които можем да намерим във всеки дом. Ефективни са, като тези, които можем да си купим в магазина и щадят портфейла ни.

Днес ви предлагаме няколко лесни рецепти, с които можете да поглезите кожата си.

1. Почистваща маска - Използвайте масло от ленено семе, мед, няколко капки лимон и 2-3 намачкани свежи листенца от мента (може и суха).  Нанесете маската за 15 минути, след това измийте с хладка вода и се насладете на красива и гладка кожа.

Реклама

2.  Възстановяваща маска – лицето се намазва с малко зехтин, върху него се нареждат тънички резенчета лимон, оставят се за 10 мин. Витамин C, който се съдържа в лимона избелва кожата, намалява мастната секреция, почиства, хидратира и свива порите.

3. Озаряваща маска - Настъргва се краставица, смесва се с овесеното брашно и към тях се добавят 2 с.л. кисело мляко. Получената хомогенна смес се нанася върху лицето и се оставя да действа около 30 мин. Млечната киселина в киселото мляко убива бактериите, а краставицата подхранва кожата в дълбочина. 

Ключът към красота и добро самочувствие се крие в кухненския шкаф, трябва ви само желание и малко повече свободно време.

Четете още

Какво да пием през лятото? Няколко идеи за разхладителни коктейли

Какво да пием през лятото? Няколко идеи за разхладителни коктейли

Погрижете се за болните си крака

Погрижете се за болните си крака

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама