Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/svyat/article/19153674 www.bgdnes.bg

Мумифициран от глад отшелник живее век в пещера

Обявяват погрешка мъжа за 188-годишно чудо, е той е само на 108

Мумифициран от глад 108-годишен отшелник е намерен кожа и коси в пещера в Индия, където живее от близо век, и изведен насила, за да бъде подложен на човешки грижи.
Старецът е идентифициран като Сиярам Баба и става звезда, след като е открит в пещерата и изведен с публика от сеирджии, като първоначално е съобщено, че той е на 188 г.
Мъжът е роден в Мумбай и ходи на училище до осми клас, след което си хваща пътя и изчезва от цивилизацията, за да живее сам и да изпълнява повелите на хиндуисткия бог Хануман. Той си живее кротко и уединено десетилетия наред, докато преди броени дни туристи не го откриват и решават, че трябва да го спасяват от скотския живот, пише сайтът "Фишки". Сиярам е ужасно немощен и трудноподвижен, заради което трудно успява да си намери каквато и да било храна. Заприличва на хилядолетна мумия и кротко чака сетния си ден. Смъртта му ще почака още малко, тъй като тогава състрадателни хора решават да му помогнат.
След като мълвата за открит 188-годишен отшелник в пещера плъзва в социалните медии, в деня на извеждането му от пещерата пристигат цял куп сеирджии да видят живата мумия. По-късно се оказва, че има грешка и мъжът не е на 188 години, а "само" на 108, което също е доста впечатляващо предвид условията, в които Сиярам живее, и това, че никога не е виждал лекар. Отшелникът е пратен в болница, но все още не е ясно какво ще се случи с него и къде ще живее, след като бъде изписан.

Четете още

100-годишната баба Елена от Банско не признава диети, грижи се за 98-годишната си сестра

100-годишната баба Елена от Банско не признава диети, грижи се за 98-годишната си сестра

100 г. гони дядо Сали с много айран и 2 кафета на ден

100 г. гони дядо Сали с много айран и 2 кафета на ден

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама