Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/19130307 www.bgdnes.bg

Световно първенство по мързел допуска 90 състезатели

Мързи ви, та се късате? Има шампионат за вас!

Състезанието по мързел привлича стотици желаещи в Токио да покажат колко артистично могат да не правят абсолютно нищо и да демонстрират умствена празнота. Световното първенство по мързел привлича 528 мераклии, но само 90 от тях са допуснати до реалното състезание, пише "Сора нюз 24". За разлика от всички други надпревари, в които има тръпка, адреналин и притеснение, тук колкото са по-малко, толкова по-добре.

Претендентите за титлата трябва да са облечени по начин, отразяващ тяхната професия, и да не правят абсолютно нищо в продължение на 90 минути. През това време нямат право да говорят, да се смеят или да спят, като всяко от тези провинения се наказва с дисквалификация.
Уменията за качествен мързел се измерват по 2 критерия - единият е "на око", като жури и публика оценява "техническите и артистичните качества" и гласува за най-достоверни лентяи. Вторият критерий е пулсът на участниците - колкото по-стабилен е, толкова повече точки печелят.
Участниците могат да се включат самостоятелно или с отбор, като при всички случаи е важно да "запазят аурата на неподвижна умствена празнота, която съдиите търсят". Имат право да си носят реквизит, като повечето залагат на барбарони, възглавници и йога постелки, за да си прекарат удобно състезанието по мързел.

Четете още

ПРЕКАЛЕНО! 186 чужденци от 59 държави ритат у нас

ПРЕКАЛЕНО! 186 чужденци от 59 държави ритат у нас

ПОКЛОН! 92-годишната Даринка играе баскетбол

ПОКЛОН! 92-годишната Даринка играе баскетбол

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама