Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/19093874 www.bgdnes.bg

(Видео) Спасяват мъж, завлечен от урагана Милтън на 48 км в морето върху хладилна кутия

Завлечен на 48 км навътре в морето от урагана Милтън е спасен, след като оцелява три денонощия при ветрове, достигащи 145 км/ч, и 7-метрови вълни, стискайки се за хладилна кутия.

Мъжът, чието име не се разкрива, е капитан на рибарска лодка, която е в морето, недалеч от брега, преди страховитият ураган да удари Флорида, разказва Си Би Ес. В понеделник морякът се свързва с бреговата охрана, за да сигнализира, че заради вятъра и вълните не може да се върне, а от там го съветват да си сложи спасителната жилетка и да държи в себе си локализатора за спешни случаи. Това, заедно с една хладилна кутия с малко провизии, се оказва животоспасяващо.

Реклама

Малко след обаждането връзката с лодката се губи, но издирвателна акция не може да бъде проведена заради свирепото време и огромната опасност за спасителните екипи. Едва 3 дни по-късно след преминаването на природната стихия и когато вече е безопасно за спасителите, те тръгват да издирват капитана. Намирането му е лесно благодарение на предавателя, който разкрива местоположението му. Хеликоптер открива мъжа на 48 километра от брега, където е завлечен от ветрове, достигащи до 145 км/ч. С угасващи сили той се стиска за голяма хладилна кутия, която не само му осигурява провизии, но и му служи като спасителен буй върху който той се носи. Капитанът е откаран в болница, като все още не се разкриват данни за състоянието му.

Неговия късмет нямат 14 други души, които загиват от паднали предмети или удавяне. Стихията взема 15-а жертва, когато доброволец се опитва да среже надвиснало дърво, за да не премаже преминаваш отдолу човек, а самият той е затиснат от дървото. Властите постепенно започват да отварят пътища, а екипи възстановяват поетапно електроснабдяването, където изобщо това е възможно.

Четете още

Климатолог: Опашката на урагана Кърк ще премине и над България

Климатолог: Опашката на урагана Кърк ще премине и над България

Щети за 100 млрд. долара ще причини ураганът Милтън

Щети за 100 млрд. долара ще причини ураганът Милтън

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама