Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/svyat/article/19069770 www.bgdnes.bg

Палестина ще води преговори за нашите моряци, пленени от хустите

Въпросът за освобождаването на двамата български моряци, които са заложници на йеменските хуси, ще бъде поставен на среща в Кайро. Това съобщи палестинският посланик Насри Халил Абу Джайш за БНР.

Според него Палестина е положила "върховни усилия" за освобождаването на българите, защото те не са военни. Българските моряци, които са част от екипажа на "Galaxy Leader", са в плен от ноември миналата година. На 7 октомври 2023 година "Хамас" нападна Израел, с което бе поставено началото на разрастващия се конфликт в Близкия изток.

Реклама

Според посланик Насри Халил Абу Джайш Палестина е водила разговори и с Иран, и с Йемен, и с "Хамас" за освобождаването на българите, държани в плен.

"Това, което бих съобщил тук и сега, е, че в рамките на този месец ще се проведе среща между палестинската национална власт и "Хамас". Срещата ще се проведе в Кайро и едно от нашите основни искания към "Хамас" ще бъде освобождаването на двамата българи", заяви палестинският посланик, като уточни, че не може да гарантира какъв ще бъде изходът от преговорите в Кайро.

На тях ще бъде търсено и решение за мир в Близкия изток.

"В резултат на тази война намериха смъртта си 42 000 палестински мъченици", допълва посланикът.

Четете още

Ужас! Отвлякоха танкер с български моряци

Ужас! Отвлякоха танкер с български моряци

Война отново заплашва кораба "Рожен"

Война отново заплашва кораба "Рожен"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама