Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/svyat/article/19048043 www.bgdnes.bg

Доналд Тръмп ПЛАШИ: Иранските ядрени съоръжения трябва да бъдат ударени!

 Кандидатът за президент на САЩ проведе предизборен митинг в Северна Каролина

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви по време на предизборен митинг в щата Северна Каролина, че иранските ядрени съоръжения "трябва да бъдат ударени", предаде БТА.

Тръмп говори пред аудитория във Файетвил, където имаше масово присъствие на военнослужещи. Това бе четвъртото му посещение в рамките на последния месец в Северна Каролина, където той спечели на изборите и през 2016 г., и през 2020 г.

Реклама

Президентските избори в САЩ са на 5 ноември, като съперник на Тръмп от страна на Демократическата партия е настоящата вицепрезидентка на САЩ Камала Харис.

Държавният глава Джо Байдън заяви тази седмица, че не би подкрепил какъвто и да е израелски удар по ирански ядрени съоръжения в отговор на иранската ракетна атака срещу еврейската държава и призова Израел да отговори "пропорционално" на регионалния си враг.

"Не се ли предполага да ударите точно това? Когато ти зададат такъв въпрос, отговорът би трябвало да бъде "Ударете първо ядрените съоръжения и после мислете за останалото", каза Доналд Тръмп, визирайки изказването на Байдън.

Бившият президент заяви още, че ако влезе отново в Белия дом, ще върне старото име на военната база Форт Либърти, а именно - Форт Браг.

Четете още

Експлозии на руско летище с позиционирани ядрени бомбардировачи

Експлозии на руско летище с позиционирани ядрени бомбардировачи

Израелски ракети удариха Иран

Израелски ракети удариха Иран

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама