Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/19042751 www.bgdnes.bg

Мутанта гине от собствените си бицепси

36-годишният Илия яде като за шестима, тялото му не издържа

"Най-чудовищният бодибилдър в света", известен като Мутанта, умира на 36 години, след като сърцето му не издържа на бруталното ядене и натоварване.

Беларусинът с вид на четирикрилен гардероб с надстройка Илия Ефемчик умира от изпълнението на собствената си мечта да бъде най-грамадният и як човек в света. Мутанта не само тренира по 3-4 часа на ден, за да надмине бицепсите на Арнолд Шварценегер и Хълк, взети заедно, но и яде като за шестима души. Всеки божи ден 154-килограмовият гигант поглъща 16 500 калории при стандартни около 2500-3000 за средностатистически мъж. Тъпче се по седем пъти на ден, набивайки по 100 парчета суши и 2,5 кг пържоли. Благодарение на годините желязна дисциплина с тренировките и яденето 185-сантиметровият беларусин надува гръдната си обиколка до умопомрачителните 155 см, а бицепсите - до 63,5 см. Мускулите на Илия не са просто въздух под налягане, а наистина работят, като той успява да вдига 272 кг лежанка, 317,5 кг мъртва тяга и 317,5 кг клекове.

Реклама

"Моята трансформация е резултат от години упорито обучение и дисциплина, съчетани с разбиране на физиологията на упражненията и храненето", казва Мутанта в интервю от 2020 г., в което разкрива, че бил хилав тийнейджър, на когото всички се подигравали.

Издевателствата над собственото му тяло обаче не остават ненаказани въпреки твърденията му, че разбира как да се храни правилно. През септември Илия получава инфаркт. Съпругата му е до него и му прави сърдечен масаж до пристигането на линейката. Въпреки че е жив, мозъкът му се оказва лишен от кръв и кислород твърде дълго време. Два дни по-късно лекарите са категорични, че мозъкът му е необратимо увреден и няма никакъв шанс за живот извън кома. Така е взето решение животоподдържащите му системи да бъдат изключени пет дни след инфаркта.

Четете още

Бодибилдър сваля 80 кила, става жена

Бодибилдър сваля 80 кила, става жена

Наш културист с фурор в Германия
Наш културист с фурор в Германия

Наш културист с фурор в Германия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама